Ga naar hoofdinhoud

Titels voor Daphne van Peperstraten (Z2/DE) en Saskia van Es (L1)

Daphne van Peperstraten met Wonderful Girl. Foto: Jacquelien van Tartwijk / Paardenkrant-Horses.nl

Daphne van Peperstraten werd in het zadel van Wonderful Girl kampioen op de Indoorkampioenschappen in de klasse Z2/DE in Ermelo. Overigens geen primeur voor Daphne, want afgelopen zomer won zij op de Hippiade deze klasse met haar EK-pony Don Camillo Du Bois.

Daphne van Peperstraten en Wonderful Girl (v. Wimbledon) wonnen met 70,980%. Reservekampioen werd Marten Luiten met Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn) met 69,790%, gevolgd door Jitske Prosman met Charina Du Bois (v. Danny Gold) met 67,180%.

Daphne reist twee keer per week naar dressuurstal Van Baalen in Brakel. Hier krijgt ze meestal les van Marlies van Baalen en soms van Coby. “Momenteel train ik daar het meest met Wonderful Girl. Eigenlijk heb ik alle NK’s mee gedaan met Don Camillo, maar Wondy stijgt momenteel boven zichzelf uit en loopt heel goed. Voor mijn gevoel heb ik vandaag hier heel fijn kunnen rijden. In de proef ging alles goed en in de kür op muziek hadden we alleen een kleine hapering in de eenvoudige galopwissel. Daardoor werd het wachten op de uitslag wel extra spannend, want eigenlijk kun je jezelf op een dergelijk kampioenschap geen foutjes veroorloven. Omdat dit mijn laatste ponyjaar is, heb ik inmiddels ook al de overstap gemaakt naar een paard. Deze Evita de la Vigne is een dochter van Future en hebben we als jong paard gekocht. Vervolgens hebben we er ook nog een veulentje bij gefokt en daarna ben ik rustig met haar aan de gang gegaan. Gisteren mocht ik met haar meedoen in het Z1. We vielen niet in de prijzen, maar de proef ging best heel fijn. Als mijn ponytijd voorbij is, komt er naast Evita nog een paard bij, zodat ik me niet ga vervelen en lekker veel kan rijden!”

Bekijk hier alle uitslagen na de Kür

L1 paarden

Met een hoge score mocht in de klasse L1 bij de paarden als kampioen opstellen, Saskia van Es in het zadel van de bijzonder expressief bewegende Good Charm (v. Charmeur) met 71,56 %. Reservekampioen werd Linda van Akere met Lieberg van het Rozenhof (v. Spielberg) met 70,33%, gevolgd door Silke Kamphuis met Guus (v. Sandreo) met 70,22%.
Lees meer

Bekijk hier de uitslag van het L1-kampioenschap

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook