Ga naar hoofdinhoud

Tommie Visser en Bojengel naar persoonlijk record op eerste selectie *UPDATE*

Tommie Visser met Vingino. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Dit weekend vinden op drie locaties de eerste selecties voor de indoorkampioenschappen plaats. In Delft was Tommie Visser de absolute uitschieter in de eerste groep van de Prix St. Georges. Met de KWPN-hengst Bojengel (v. Uptown) reed Visser een score van 72,04% bijeen, goed voor een royale overwinning én een nieuw persoonlijk record.

Visser reageert blij na afloop: “Bojengel is een heel ongecompliceerd, safe paard en geeft me een fijn gevoel in de ring.” De ruiter heeft de negenjarige zoon van Uptown pas sinds dit voorjaar onder het zadel en vandaag was de vierde start van het duo. Twee weken geleden op het CDI in Lier werd met een mooie 71,52% ook al een zege geboekt maar vandaag deed het stel daar nog een schepje bovenop. “Er waren in Lier nog wat dingetjes die beter konden en dat lukte vandaag heel goed.” Visser reed een gelijkmatige proef waarvoor de juryleden hoofdzakelijk de cijfers zeven, zevenenhalf en acht lieten noteren. “Voor het uitstrekken kregen we een 8 en ook voor een dubbel tellende pirouette en de uitgestrekte stap, dus dat tikt lekker aan.” Visser blijft echter ook kritisch op zichzelf: “De series mogen nog rechter en groter gesprongen en het binnenkomen kan ook strakker, maar voor nu ben ik heel blij!”

Op flinke afstand van Visser volgde Iris Mensink op de tweede plaats. De amazone reed haar elfjarige Rousseau-ruin Zeewoldes Oberon naar 66,91%. Stephanie Kooijman en de vosruin What’s Up (v. Wie Weltmeyer) sloten met 65,13% aan op de derde plaats.

Patrick van der Meer domineert tweede groep

De tweede groep Prix St. Georges werd overtuigend aangevoerd door Patrick van der Meer. De topruiter reed de charmante Sandreo-dochter Coco Chanel met een score van 70,06% naar de overwinning. Daarnaast werd Van der Meer met de KWPN-hengst Presidents Chagall D&R zesde met een resultaat van 65,46%. Geert-Jan Raateland legde met 67,24% beslag op de tweede plaats. Hij kreeg met zijn Vivaldi-zoon Crespo een foutje in de serie waardoor de score wat werd gedrukt. Lotje Schoots reed Cocksdorp Texel, een achtjarige zoon van Lingh, met 65,59% naar de derde plek. Carlijn Spaan en Begijnhoeve’s Creatzo  (v. Johnson) behaalden exact dezelfde score maar eindigden door de toegepaste ex aquo-regeling op de vierde plaats.

ZZ-Zwaar

De eerste groep ZZ-Zwaar werd aangevoerd door Jeroen Okkema en de Hannoveraan Ducati (v. Don Crusador). Vorige week maakte deze combinatie een winnend ZZ-Zwaar-debuut in De Mortel. Vandaag kwam de score uit op 67,14%. Met een score van 64% was het rode lint voor Esmee van Gijtenbeek. Haar pas zesjarige Wynton-zoon Enton debuteerde vandaag in deze klasse. Golda Nunes Nabarro en de eveneens zesjarige Excellent Black (v. Painted Black) werden derde met 62,14%.

In de tweede groep trok Marije Tromp aan het langste eind. De Grand Prix-amazone reed de Sir Donnerhall-dochter Aq-stables Catosion naar 64,14%. De proef van Britt Meersma en Chicarie (v. Tolando) werd beloond met 62,86%, goed voor het rode lint. Simone Both en Winnipeg Kds (v. Oo Seven) maakten met 62,71% de top 3 compleet.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook