Ga naar hoofdinhoud

Top debuut Hans Peter Minderhoud en Dream Boy

UPDATE
Hans Peter Minderhoud met Dream Boy. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Vandaag debuteerde Hans Peter Minderhoud met de KWPN-hengst Dreamboy in de Lichte Tour van de subtopwedstrijd in Uden. De wedstrijd, die gold als selectiewedstrijd voor het NK, kwam op naam van de combinatie met 73,82%. De zeges in het ZZ-Zwaar waren voor Kyra Klinkers en Diederik van Silfhout.

Minderhoud nam in januari van dit jaar de Vivaldi-zoon over van Gerdine Marée. Hun eerste optreden was op de hengstenkeuring van het KWPN in Den Bosch en daarna volgden twee hengstenshows. In Uden was de eerste officiële start.
“Ik wilde vooral kijken hoe hij het zou doen op een wedstrijd. Dat is toch altijd anders, maar hij pakte het heel goed op en liep een hartstikke goeie proef”, vertelt Minderhoud na afloop blij.
“De banen in Uden zijn best moeilijk voor een hengst, met pony’s in de wei en in de paddock en paarden die aan de hand voorbij komen, maar hij was super bij de les. Sommige dingen kunnen nog wat strakker en meer afgewerkt, maar we hadden geen fouten.”
Over de verder wedstrijdplanning vertelt hij: “Dream Boy is pas acht, dus ik wilde graag nog even Lichte Tour met hem starten. We rijden de selecties en dan waarschijnlijk het NK. Misschien dat hij ook nog een keer internationaal mee gaat. Na de zomer gaan we verder kijken. Hij kan eigenlijk alles en kan heel mooi piafferen en passageren, maar ik wil hem eerst ook nog een beetje beter leren kennen in de ring voordat we de overstap maken.”

De tweede plaats werd bezet door Theo Hanzon en Top’s Eddieni (v. Johnson) met 72,89%.  Ook Hanzon spreekt vol tevredenheid: “Hij liep heel fijn en was net iets meer op het achterbeen dan de laatste wedstrijd. Daardoor konden we weer makkelijker door de proef heen komen. Daarnaast was hij heel attent en scherp. We scoorden veel achten, zowel in de galoptour als in de draftour.”
Jeroen Okkema en Ducati (v. Don Crusador) werden derde met 70,70%.

WK
In het ZZ-Zwaar schreef Kyra Klinkers de eerste proef op haar naam. Met Equirelle W (v. Florett As) bleef ze met 71% Diederik van Silfhout en Expression (v. Vivaldi) 1% voor. In de tweede proef mocht van Silfhout wel als eerst opstellen met 74,43% en werd Klinkers vijfde met 65,64%.
“Eigenlijk waren de proeven vergelijkbaar, maar het blijft natuurlijk een jurysport”, steekt Klinkers van wal. “Equirelle liep heel vast door de proeven en maakte nergens een fout. Ze scoort altijd veel zevens en heeft ook niet echt minpunten. Ik kan met haar hele gelijkmatige proeven rijden en verder scoort ze vooral extra op haar uitgestrekte gangen.”
Voor Klinkers en Equirelle zit het NK bij de subtop in het ZZ-Zwaar er toch niet in, ondanks de hoge klasseringen. “Ik wil graag met haar de selecties rijden voor het WK en dan moeten we voor 1 juni in de Lichte Tour gestart zijn. We hebben de eerste selectie voor het WK ook gereden en toen werden we derde met 73%, dus het is wel de moeite waard om het te proberen.”
In de eerste proef was de derde plaats in het ZZ-Zwaar voor Thamar Zweistra en Oldi (v. Swagman) met 69,43%. Diederik van Silfhout en Quantum Vis (v. Quaterback) werden hier vierde met 68,57%.

Van Silfhout op kop
In de tweede proef bezette Van Silfhout naast de eerste plaats, ook plaats twee, maar dan met Quantum Vis met 69,21%. Renate van Vliet en Axia’s Victory U (v. Jazz) werden derde met 66,29%. Zweistra volgde op plaats vier met 66,14%.
Met haar andere paard, Whoopydoo (v. Lord Sinclair) werd de Limburgse Klinkers ook nog derde in de Inter II met 68,2%. De combinatie start verder ook succesvol in de U25, maar een overstap naar de Grand Prix blijft nog even uit. “Ik wil wel graag een keer door naar de Grand Prix en dit was echt een mooie score, maar voordat we overstappen wil ik het echt goed bevestigd hebben allemaal.”
De zege in de Inter II was voor Denise van den Dries en Argo (v. Krack C) met ruim 69%. Ze werd op de voet gevolgd door Alex van Silfhout en Zep (v. OO Seven).

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: De Paardenkrant – Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook