Ga naar hoofdinhoud

Topproef voor Minderhoud en Ziësto in Lichte Tour

glocks ziesto

Hans Peter Minderhoud en KWPN-hengst Glock’s Ziësto zetten afgelopen zaterdag in Uden een topproef neer tijdens de tweede selectiewedstrijd voor de outdoorkampioenschappen. In de Lichte Tour won het duo hun proef met 75,13%. Minderhoud was uitermate tevreden. “We kwamen voor de derde keer aan start en dit was Ziësto’s beste proef tot nu toe. Hij wordt sterker, maar komt ook wat beter in het wedstrijdritme."

In totaal kwamen er drie groepen in actie in de Prix St. Georges. Joyce Lenaerts reed met Vanquisch ook een fijne proef. Een score net onder de zeventig procent was in de tweede Prix St. Georges-groep voldoende voor de overwinning. Dominique Filion en Macrider Wenicienta doen het ook goed in het selectietraject van de Lichte Tour. Zij pakten de zege in de derde groep met ruim 73%.

In het ZZ-Zwaar was Joyce Lenaerts helemaal op stoom. Met Show Boy won ze met overmacht beide ZZ-Zwaarproeven. Met Authentic werd Lenaerts in de andere groep tweede en derde. De eerste prijzen bij de tweede groep werden verdeeld tussen Diederik van Silfhout en Dinja van Liere.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook