Ga naar hoofdinhoud

Topproef voor Minderhoud en Ziësto in Lichte Tour

glocks ziesto

Hans Peter Minderhoud en KWPN-hengst Glock’s Ziësto zetten afgelopen zaterdag in Uden een topproef neer tijdens de tweede selectiewedstrijd voor de outdoorkampioenschappen. In de Lichte Tour won het duo hun proef met 75,13%. Minderhoud was uitermate tevreden. “We kwamen voor de derde keer aan start en dit was Ziësto’s beste proef tot nu toe. Hij wordt sterker, maar komt ook wat beter in het wedstrijdritme."

In totaal kwamen er drie groepen in actie in de Prix St. Georges. Joyce Lenaerts reed met Vanquisch ook een fijne proef. Een score net onder de zeventig procent was in de tweede Prix St. Georges-groep voldoende voor de overwinning. Dominique Filion en Macrider Wenicienta doen het ook goed in het selectietraject van de Lichte Tour. Zij pakten de zege in de derde groep met ruim 73%.

In het ZZ-Zwaar was Joyce Lenaerts helemaal op stoom. Met Show Boy won ze met overmacht beide ZZ-Zwaarproeven. Met Authentic werd Lenaerts in de andere groep tweede en derde. De eerste prijzen bij de tweede groep werden verdeeld tussen Diederik van Silfhout en Dinja van Liere.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook