Ga naar hoofdinhoud

Trakehnerhengst Van Deyk op 34-jarige leeftijd overleden

Kleinzoon Kaiser Milton (Millennium x Van Deyk). Foto: Trakehner Verband e.V.

De Trakehnerhengst Van Deyk is gisteren overleden. De Patricius-zoon werd door de familie Schneider gefokt en was het eerste paard waarmee Dorothee Schneider actief was tot op Grand Prix-niveau. Van Deyk is 34 jaar oud geworden. 

Van Deyk werd in 1986 als premiehengst goedgekeurd bij het Trakehner Verband en werd daarna opgeleid door Schneider. De hengst, die door Schneider werd omschreven als ‘The Boss’, overleefde een stalbrand en kwam daarna op wonderbaarlijke wijze weer terug in de dressuurring.

Enorm gat

Schneider liet aan St. Georg weten dat Van Deyk vanaf zijn zestiende levensjaar genoot van zijn pensioen. “Iedere dag ontdekte hij weer wat nieuws en stapte hij vol trots uit zijn stal. Nu is hij heengegaan en kijkt hij hopelijk van bovenaf toe, hoe het hier verdergaat en wat een enorm gat hij achterlaat. Ik zal hem niet vergeten en hij zal altijd bij me blijven”, aldus Schneider aan St. Georg.

Volle broers kampioen

De hengst werd in 1997 benoemd tot elitehengst en mocht in 2005 de titel Trakehnerhengst van het Jaar in ontvangst nemen. In de fokkerij heeft hij duidelijk zijn sporen nagelaten als vader van onder meer de goedgekeurde hengst Kaiserkult TSF en diens volle broer Kaiserdom TSF, die beide (met Schneider in het zadel) wonnen op het Bundeschampionat.

Meer succes

Daarnaast tekende Van Deyk voor het vaderschap van o.a. de goedgekeurde hengsten Handryk, Pomerol en de elitehengst Polarion. De kersverse Trakehner Siegerhengst Kaiser Milton (v. Millenium) is een kleinzoon van de hengst.

Bron: St. Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook