Ga naar hoofdinhoud

Van Uyterts Barosso wint Frans kampioenschap zesjarigen

Joop van Uytert Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl

Met een score van 83,6 is Barosso (v. Bordeaux) winnaar geworden in de finale van de zesjarige dressuurtalenten tijdens de ‘Grande Semaine’ voor dressuurpaarden in Saumur. De in Oldenburg goedgekeurde Bordeaux-zoon is eigendom van Van Uytert en Paul Schockemöhle. 

Barosso werd voorgesteld door de Belgische Larissa Pauluis , die de hengst ook naar de achtste plek in de kleine finale van het WK voor jonge dressuurpaarden reed. Op de tweede plek bij de zesjarigen eindigde Quaterdance (v. Quaterback) met 81,6 punten.

De winst bij de vijfjarigen ging naar Diamondgio (v. Diamo Gold), voorgesteld door Lena Thouvenin. De door Sietse van Dellen gefokte Genie (v. Zhivago) moest genoegen nemen met het zilver. Onder het zadel van Dominique Mohimont wist de hengst de eerste kwalificatie nog te winnen.

Larissa Pauluis greep ook de winst bij de vierjarigen met First Step Valentin (v. Vitalis) met 86,2 procent. Joop van Uytert is mede-eigenaar van de dit voorjaar bij het SBS goedgekeurde Vitalis-zoon. Countrymusic Crambery (v. Don Juan de Hus), gereden door Julien Vincent, moest met een tweede plaats genoegen nemen.

klik hier voor de volledige uitslag bij de zesjarigen

klik hier voor de volledige uitslag bij de vijfjarigen

klik hier voor de volledige uitslag bij de vierjarigen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook