Ga naar hoofdinhoud

Van Uyterts Barosso wint Frans kampioenschap zesjarigen

Joop van Uytert Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl
Met een score van 83,6 is Barosso (v. Bordeaux) winnaar geworden in de finale van de zesjarige dressuurtalenten tijdens de ‘Grande Semaine’ voor dressuurpaarden in Saumur. De in Oldenburg goedgekeurde Bordeaux-zoon is eigendom van Van Uytert en Paul Schockemöhle. 

Barosso werd voorgesteld door de Belgische Larissa Pauluis , die de hengst ook naar de achtste plek in de kleine finale van het WK voor jonge dressuurpaarden reed. Op de tweede plek bij de zesjarigen eindigde Quaterdance (v. Quaterback) met 81,6 punten.

De winst bij de vijfjarigen ging naar Diamondgio (v. Diamo Gold), voorgesteld door Lena Thouvenin. De door Sietse van Dellen gefokte Genie (v. Zhivago) moest genoegen nemen met het zilver. Onder het zadel van Dominique Mohimont wist de hengst de eerste kwalificatie nog te winnen.

Larissa Pauluis greep ook de winst bij de vierjarigen met First Step Valentin (v. Vitalis) met 86,2 procent. Joop van Uytert is mede-eigenaar van de dit voorjaar bij het SBS goedgekeurde Vitalis-zoon. Countrymusic Crambery (v. Don Juan de Hus), gereden door Julien Vincent, moest met een tweede plaats genoegen nemen.

klik hier voor de volledige uitslag bij de zesjarigen

klik hier voor de volledige uitslag bij de vijfjarigen

klik hier voor de volledige uitslag bij de vierjarigen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook