Ga naar hoofdinhoud

Valegro aanvoerder top vijf hoogst scorende dressuurpaarden

De FEI publiceerde een overzicht van de vijf hoogst gereden dressuurscores aller tijden. Aanvoerder van de lijst is Charlotte Dujardin die met Valegro (v. Negro) record na record verbrak. In de top vijf zijn ook Edward Gal met Totilas (v. Gribaldi) en Adelinde Cornelissen met Parzival (v. Jazz) terug te vinden. 

Cornelissen bezet met Parzival de vijfde positie. De combinatie was in de wereldbekerwedstrijd van Lyon in 2012 in de kür op muziek oppermachtig en scoorde daar 89.375%. Twee jaar later stuurde Helen Langehanenberg Damon Hill (v. Donnerhall), in de kür op muziek in Neumünster, naar een percentage van 90.375%.

Enige nog actieve combinatie

Isabell Werth is met Weihegold OLD (v. Don Schufro) de enige combinatie uit de lijst die nog actief is in de dressuurring. De rijzende sterren noteerden eerder dit jaar op Jumping Amsterdam in de kür op muziek 90.72%. Dat leverde hen niet alleen een persoonlijk record op, maar bezorgt hen ook de derde positie in de lijst van hoogst gereden percentages.

Wereldrecord

Edward Gal was met Totilas de eerste combinatie wereldwijd die scores van boven de 90% bij elkaar reed. In 2009 zette het duo op London Olympia in de kür op muziek met 92.3% een nieuw wereldrecord neer. Met deze prestatie bezet de Gribaldi-nakomeling de tweede plek in het overzicht.

Vijf jaar later deed Charlotte Dujardin met Valegro in de Britse hoofdstad hetzelfde. Met een score van 94.3% verbrak het gouden duo niet alleen het wereldrecord, maar noteerden ze ook een percentage waar geen enkele combinatie tot nu toe aan kon tippen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook