Ga naar hoofdinhoud

Valentijn van Weering slaat dubbelslag

Update
Valentijn van Weering met VarioHippiQue's First Class

Valentijn van Weering beleefde vandaag een goede dag in Den Hoorn. In beide Lichte Tour-rubrieken stond hij met VarioHippique's First Class (v. Florencio) bovenaan. Het duo won de Prix St. Georges met een score van 66,58% en verwees daarmee Danielle Heijkoop met Baldi (v. Gribaldi) naar de tweede plek. In de Intermédiaire I reed Van Weering zijn hengst naar 66,91% en mocht daarmee het oranje lint en de flinke prijzen van organisator PSV Klavertje Vier in ontvangst nemen.

In oktober 2015 kocht Valentijn van Weering de Florencio-zoon First Class van Joop van Uytert. “Hij is best veel hengst. Ik heb hem eerst een tijdje door iemand anders laten rijden omdat ik er zelf niet op durfde”, vertelt Van Weering. Vervolgens nam hij zelf de teugels in handen en startte de hengst in de Lichte Tour. “We zijn heel vaak tweede en vandaag was de eerste keer dan we wonnen. Eigenlijk had ik het helemaal niet verwacht”, vertelt van Weering.

Achter de loodlijn

“Eerder reed ik First Class in de ring een beetje achter de loodlijn. Dan was het net iets makkelijker om hem door de baan te krijgen. Nu probeer ik hem met meer oprichting maar toch door de kaak voor te stellen. Het is best lastig om de houding precies goed te krijgen”, legt Van Weering uit. “Om die precisie in de ring voor elkaar te krijgen start ik best vaak en vandaag lukte het behoorlijk goed.”

Van Visser naar Schoots

Van Weering, eigenaar van VarioHippique’s Vingino (v. Polansky), leste voorheen bij Tommie Visser en wordt sinds december vorig jaar begeleid door Lotje Schoots. “Tommie is een extreem goede instructeur en hij heeft me geleerd om sneller te schakelen en het hengstengedrag van First Class te beheersen. Ik ben maar een hobbyruiter en heb het met mijn tandartsenpraktijk en manegebedrijf best druk. Doordat Tommie naar België verhuisde was dat voor mij niet meer te combineren.”

Overstap Zware Tour

Van Weering is met Zeus (v. Jazz) actief in de Grand Prix en heeft met First Class de overstap in gedachten. “De piaffe is al behoorlijk goed en met Lotje hebben we gewerkt aan de eners. Het is nog wel even een dingetje om die beter gecontroleerd te krijgen. Deze maand start ik nog een paar keer in de Lichte Tour en daarna gaan we kijken of de Grand Prix haalbaar is”, besluit Van Weering.

GP voor Daniëlle Heijkoop

In de Grand Prix was Daniëlle Heijkoop overtuigend de beste. Met haar Gribaldi-nazaat Badari liet ze een score van 70,50% noteren. Daarmee nam ze een voorsprong van ruim tien procent op de als tweede geëindigde Melanie Woutersen die met Adelheid (v. Flemmingh) 60,15% bijeen reed.

Lees ook:
Patrick van der Meer en First Apple winnen Subtop-debuut

Klik hier voor de uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook