Ga naar hoofdinhoud

Van der Putten en Van der Schaft winnen eerste selectie

Marieke van der Putten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gisteren werden in Genemuiden de eerste selecties voor het Indoor kampioenschap ZZ-Zwaar en Lichte Tour verreden. In het ZZ-Zwaar sloeg winnares Romy van der Schaft een groot gat van bijna 4% door met Be Painted naar een score van 70,43% te rijden. Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. werden knap tweede, terwijl het brons naar Albert Jan Kuipers ging. In de Lichte Tour ging Marieke van der Putte met 70,59% aan de leiding met de sterk dravende Glock’s Federleicht. Zij kregen concurrentie van Vai Bruntink die met Chardonnay debuteerde in de Lichte Tour en direct de zilveren score van 70,07% realiseerde.

“Met beide paarden heb ik niet zo gereden als dat we kunnen”, vertelt Marieke van der Putten na afloop. “Federleicht voelde een beetje moe aan waardoor ze niet zo apart is als normaal. En met Zingaro-Apple had ik hele goede stukken maar ook stukken waar hij het teveel van me overnam. Hierdoor werd het een beetje rommelig en dan haal je al snel een zes in plaats van een acht of een negen.” Knap tweede werd Vai Bruntink met Chardonnay die zaterdag debuteerden in de Lichte Tour, en een derde plek was er voor Carolien Reverdink en Walk of Fame Chwr. Reverdink werd ook nog een keer vijfde met The Ritz R&B.

Van der Schaft oppermachtig

In het ZZ-Zwaar staken Romy van der Schaft en Be Painted met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uit. Met 70,43% bleven ze Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. ruimschoots voor. “Be Painted ging ook echt heel fijn”, vertelt Van der Schaft. “Het was een mooie proef met uitdrukking en geen fouten. Natuurlijk hadden we nog wel wat kleine dingetjes waarvan ik weet dat dat gewoon beter kan. Dit is nog niet de limit. Met de score was ik blij verrast!” Hosmar had te kampen met een aardig puntenverschil. De hoofdjury plaatste hem met 225 punten op een gedeelde zesde plek terwijl het jurylid bij H Hosmar met 243 punten op een tweede plek zette.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses/ De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook