Ga naar hoofdinhoud

Van Lierop en Kooijman winnaressen CHIO Cup

Dana van Lierop met DJ Tiësto
Foto Melanie Brevink

De finales van de KNHS CHIO Rotterdam Cup kwamen gisteravond op naam van junior Dana van Lierop en young Rider Stephanie Kooijman. Van Lierop ontving met haar DJ Tiësto (v. Rohdiamant) de winnende score van 74,877%. Kooijman troefde de concurrentie in Rotterdam af door haar President's Winston (v. OO Seven) naar 74,906% te rijden.

Junioren

Bij de junioren kwam maar liefst zes keer de muziek van ‘The Pirates of the Caribbean’ langs. Jurylid Mariette Sanders merkte dan ook op dat zij Lady Gaga bij de junioren had gemist. Uiteindelijk werd Van Lierop de overtuigende winnares. Mariette Sanders was van mening dat DJ Tiësto het meest complete paard in het deelnemersveld was. “Daarnaast was het een mooi opgebouwde Kür, maar misschien had er net een fractie meer expressie getoond mogen worden”, aldus Sanders. Bud Spencer legde met Sanne Gilbers beslag op de tweede plaats. Een paard met een hele sterke galop, in de draf mistte het paard volgens het jurylid wat kracht in de achterhand. Sanders was lyrisch was over het gebruik van het voorbeen in draf van Hot Cocolate van Chiara Prijs, die als derde eindigde.

Young riders

Stephanie Kooijman met Winston
Foto Melanie Brevink

Bij de young riders werd het een spannende strijd tussen Danielle Houtvast met Rambo en kersvers Nederlands kampioene Stephanie Kooyman met President’s Winston. “Kooyman liet heel mooie verruimingen zien, maar het paard oogde iets vermoeid, waardoor hij iets mooier van de hand had kunnen blijven. Deze combinatie toonde sterk gereden appuyementen, maar Winston had af en toe iets geslotener mogen blijven”, aldus jurylid Wim Ernes. Ook over Danielle Houtvast met Rambo had Ernes lovende woorden. “Rambo was in galop steeds mooi in de aanleuning. De pirouettes werden sterk gereden en ook de uitgestrekte stap werd zeer mooi getoond”. Angela Krooswijk eindigde als derde met Flash.

Klik hier voor de uitslagen van de junioren.
Klik hier voor de uitslagen van de young riders.

Bron: Horses/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook