Ga naar hoofdinhoud

Veeze en Quint ZZ-Zwaar-winnaars in Westervoort

Bart Veeze, hier met Brown Boy.

In de ZZ-Zwaar werden op de Subtopwedstrijd in Westervoort hoge scores bij elkaar gereden. In de eerste ZZ-Zwaar-groep werden beide proeven gewonnen door Laura Quint en Edison (v. Johnson). In de andere groep zegevierde Bart Veeze met Eddow A (v. Vivaldi), die de hoogste dagscore bij elkaar reed.

Jurylid Annelies Terra prees het optreden van Laura Quint en de pas achtjarige Edison. “Wat een geweldig paard”, verzucht het jurylid. “Echt een paard voor de toekomst. Laura had her en der nog wat foutjes, bijvoorbeeld in de pirouettes en de series. Maar ik heb er echt van genoten.”

De amazone kreeg onder andere negens voor een appuyement en de uitgestrekte draf. In beide proeven kwam de score uit op ruim 69%. Vorige week debuteerde de combinatie in de ZZ-Zwaar, die zich wil gaan richten op een carrière bij de young riders.

Geslaagd rentree

Bart Veeze was in de tweede ZZ-Zwaar-groep de onbetwiste winnaar in de eerste proef. De ruiter, die al twee jaar niet meer in de Subtop uitkwam, reed ruim 70% bij elkaar. “Voor de eerste keer was ik erg tevreden over Eddow A. In januari liep hij nog in de Z2 en daarna hebben we één keer ZZ-Licht gestart. Het gaat dus best heel hard!”

In de tweede proef beet Eddow A aan het eind van de proef op zijn lip, waardoor de ruiter moest afgroeten. Hier ging de overwinning naar Marion Koeman en Diego BM, eveneens een nazaat van Vivaldi.

Lees ook: Yardena van Es: ‘Weer op de goede weg’

*De uitslagen volgen later*

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook