Ga naar hoofdinhoud

Vincourt met Kansas C op koers voor overstap naar Grand Prix

Annemiek Vincourt met Kansas C (v. Krack C)
Annemiek Vincourt, hier met Kansas C. Foto: Yvonne Termeer
Annemieke Vincourt zette zondag met Custom Zadels Kansas C de eerste serieuze stappen richting de overstap naar de Grand Prix. In Ermelo wisten ze hun Intermédiaire II-debuut zeer overtuigend winnend af te sluiten. In de Prix St. Georges liet Vincourt wederom haar rijkunsten zien en ook in deze klasse was ze, ditmaal met Wondrous Star, niet te kloppen.

Jurylid Els Schotman was zeer enthousiast over de goede Intermédiaire II van Vincourt en Kansas C. Ze vertelt: “Vooral de piaffe was echt heel goed. De passage was nog wat hectisch, maar in draf en in de zijgangen kwam Kansas heel mooi door.” Bennie van Es reed ook een zeer verdienstelijke Intermédiaire II met zijn bonte hengst Willem van Nassau. Hij werd tweede.

De stuurkunsten van Annemieke Vincourt vielen niet alleen in de smaak bij de jury van de Midden Tour. Ook in de Lichte Tour mocht ze het oranje lint ophalen. jurylid Marleen Le Mat: “Annemieke reed heel vakkundig in de rondte. Ze is heel goed aan het paardrijden tijdens zo’n proef.” Daniëlle van Mierlo kwam met Azzurro ruim een procent te kort om Vincourt de baas te zijn. Cindy van den Berg won de Intermediaire I met Amaretto VDB.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook