Ga naar hoofdinhoud

Vitalis neemt revanche op KWPN-grond

Isabel Freese - VitalisLongines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016© DigiShots
De KWPN-gefokte Vitalis gaf, onder zijn amazone Isabel Freese, eerder vanmiddag zijn visitekaartje af in de hengstenrubriek op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. Hoewel de Vivaldi-nakomeling in de KWPN-hengstenkeuring niet verder kwam dan de 2e bezichtiging revancheerde hij zich door, met een score van 74.298%, op KWPN-grond de zege te pakken. 

De juryleden waren unaniem in haar oordeel en plaatsten alle drie de vos aan kop. Met bijna 4% voorsprong gaf de hengst, goedgekeurd bij onder meer Westfalen en Oldenburg, de concurrentie het nakijken.

Als 2.5-jarige werd Vitalis reservekampioen van de Westfaalse hengstenkeuring in Münster-Handorf. Bij het KWPN maakte de hengst echter geen schijn van kans, ondanks het succesvolle optreden van hem onder Hans Peter Minderhoud in de hengstencompetitie.

Succesvol

Vorige maand liet de hengst ook al van zich horen door in Duitsland in een Lichte Tour-rubriek naar de hoogste punten ooit in de Nürnberger Burg Pokal te lopen. Dat ook zijn nakomelingen goed in de sport presteren bleek gisteren in de kwalificatie bij de 5-jarigen op het WK jonge dressuurpaarden. Dochter Victoria’s Secret liep daarin naar de hoogste score.

De Hannoveraner Royal Classic werd met Ann-Christin Wienkamp met een score van 70.526% tweede. Stefanie Wolf mocht zicht met, de bij het Westfalen goedgekeurde, Rocky Lee als derde opstellen.

KWPN-gefokte hengsten

KWPN-gefokte hengsten bezetten de plekken vijf tot en met acht. IPS Zhivago was de best presterende goedgekeurde KWPN-hengst. Onder Dinja van Liere scoorde hij 66.228%, goed voor de vijfde plek.

De bij het AES gekeurde hengst Black Painted Zeldenrust liep met Mara de Vries naar de zesde plaats. Cirano met Lobke de Jong en de KWPN-hengst Valdez met Ingrid Gerritsen sloten de rij door respectievelijk zevende en achtste te worden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook