Ga naar hoofdinhoud

Voice-zoon Hero D draaft naar 9,5 in Pavo Cup

Wilmer Lanning met Hero D. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de Centrale Keuring van Drenthe werd vandaag ook in de voorselectie van de Pavo Cup goed gescoord. Zeven vierjarigen, vier vijfjarigen en twee zesjarigen hebben zich geplaatst voor de halve finale. Bij de vierjarigen gingen de hoogste punten naar de imponerende Hero D (Voice x Johnson) met Wilmer Lanning. Hij kreeg onder meer een 9,5 voor zijn patente draf.

“Een mooi dressuurmodel met een heel goede presentatie. De draf is zeer patent met heel veel souplesse en in galop kan hij heel goed terug komen op een natuurlijke manier,” aldus jurylid Gert van der Hoorn over Hero.

Drie paarden verdienden 80 punten: de grootramige vos Happy Dancer (v. Dream Boy) die onder Ferenc Damen drie heel goede basisgangen en een mooi opwaartse galoppade liet zien, de nog wat groene maar zeer talentvolle en met veel tact en souplesse bewegende Hollywood Tarpania (Furst Romancier x Johnson) met Marije van Kersbergen en Hummer N (Easy Game x Jazz), die niet meer bij de prijsuitreiking aanwezig was. Wel presenteerde Sanne Wichers Schreur de aansprekende Florencio-dochter Hannelore die ook naar Ermelo mag.

Vijf- en zesjarigen

Bij de vijfjarige plaatsten zich de met veel techniek dravende Goodman (Jazz x Lancet) met Anne Lehmann, de elegante Galina (Bordeaux x Jazz) die onder Judith Ribbels een mooie opwaartse houding heeft, de charmante Go Go Girl (Sir Donnerhall x Ferro) met Sandra Klein Gunnewiek en de met veel power galopperende Gaudi Vita met Joyce Heuitink.
Bij de zesjarigen maakte de al ver geschoolde Fabregaz (Bordeaux x Democraat) met Maria Brouwer een goede indruk. Ook selecteerde zich Fanou (Santano x Kennedy) met Maria Kolner.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook