Ga naar hoofdinhoud

Dit voorjaar: Grand Prix-debuut voor Zonik en rentree Undercover

Exclusief

Edward Gal heeft interessante plannen dit seizoen. Hij verwacht dit voorjaar zijn debuut te maken in de Grand Prix met Glock's Zonik (v. Blue Hors Zack) en wil ook zijn rentree met Glock's Undercover (v. Ferro) maken. Glock's Zonik verscheen op het NK dressuur in Ermelo voor het laatst in de ring, Glock's Undercover liep voor het laatst op Outdoor Zeeland vorig jaar april. 

Glock’s Zonik won op het NK dressuur in de Lichte Tour met een score boven de 80 procent in de kür. Over de Zack-zoon vertelt hij aan Paardenkrant-Horses.nl: “Hij kent alle oefeningen, maar het is altijd weer wat anders om een proef aan elkaar te rijden.”

Glock’s Zonik vorig jaar op het NK:

Nog één keer proberen

Met Glock’s Undercover wil Gal proberen om zijn rentree te maken dit voorjaar. De laatste keer in Zeeland had Undercover in de Grand Prix te kampen met veel spanning en werd hij door team Glock teruggetrokken voor de spécial.

Daarna kwam de Ferro-zoon niet meer in de ring. Gal wil het dit seizoen nog een keer proberen: “Op een kleine wedstrijd wil ik één keer kijken hoe hij is. Als dat goed gaat, gaan we verder. Maar lukt het niet, ja, dan weet ik het ook niet.”

Lees ook:

Gal: ‘Ik denk dat Undercover weer controleerbaar wordt’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook