Ga naar hoofdinhoud

Voormalig Paralympisch-paard wint debuut LT

Op de subtopwedstrijd in Varsseveld was de zege in de Prix St. Georges zaterdag voor Caraat en zijn fokster en eigenaresse Frederike Gotink. Caraat was eerder uiterst succesvol onder Paralympisch-amazone Rixt van der Horst.

Voor Gotink en de negenjarige Gribaldi-dochter Caraat was het hun debuut op dit niveau. Ze wonnen direct de rubriek met een score van 65,79%.
Caraat werd gefokt door Gotink. Zij leende haar merrie begin 2016 uit aan Rixt van der Horst. Caraat zou als reservepaard naast Uniek N.O.P. komen te staan, maar de combinatie klikte zo goed dat Caraat Van der Horst haar eerste paard werd.
Op de Paralympische Spelen van Rio won de combinatie teambrons en individueel zilver en brons. Na de Spelen nam Gotink de teugels weer over.

Kamper-Bol hoogste score
De Grand Prix kwam zaterdag op naam van de thuis rijdende Liseon Kamper-Bol. Met Special Gift (v. Montecristo) noteerde de amazone 67,55%.
In de Intermédiaire I was het oranje lint voor Gerdien Hilgenberg met Chanel (v. Florencio) met 66,64%. In de Prix St. Georges eindigde de combinatie nog als tweede eindige met 65,59%.

Zhivago

Bij de Young Riders was het oranje lint voor Kristy de Roo. Met de KWPN-hengst Zhivago behaalde zij in haar thuiswedstrijd net geen 60 procent (59.66%).

1 x boven 60 procent
Judith Ribbels en Laura van Cittert wonnen beide een proef in het ZZ-Zwaar. Ribbels won de eerste proef met Be Smart (v. Bordeaux) met 64,36%.
Cittert was in de tweede proef met Wembley (v. Weltmeyer) de enige die boven de 60% kwam (62,57%).

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook