Ga naar hoofdinhoud

Wederom GP overwinning voor Weenink

Jan Pieter Weenink met Custom Zadels Tobias (v.Jazz)

Enkele weken geleden won autodidact Jan Pieter Weenink al de Grand Prix in Genemuiden, en ook in Mariënheem won de ruiter afgelopen zaterdag met Custom Zadels Tobias. Opvallend waren echter de puntenverschillen in de Grand Prix. Twintig tot dertig punten juryverschil kwamen voor, met als uitschieter het puntenverschil van 39,5 punt bij Marjan van der Jagt en Radetzky die uiteindelijk tweede werden. Liseon Kamper eindigde als derde met Special Gift.

“Dit is wel heel absurd”, zegt Marjan van der Jagt verontwaardigd. “Mensen vroegen me achteraf of de jury soms naar twee verschillende proeven heeft gekeken. Met Radetzky heb ik vrijwel nooit puntenverschil. Voor mijn gevoel ging deze proef ook niet veel anders dan mijn proeven van afgelopen weken en toen had ik steeds scores tussen de 68 en 73 procent. Ik had van het jurylid dat me zoveel lager had vooral veel zesjes. Iets waar ik me totaal niet in kan vinden.”

Balen

Jurylid Rita van den Engel baalde zelf ook behoorlijk van dit grote puntenverschil bij Marjan van der Jagt. “En dat terwijl ik met mijn medejurylid zo mooi gelijk zat in de Lichte Tour. Dit is gewoon heel jammer. Ik vond het begin van Marjan haar proef goed, maar toen verloor ze wat impuls naar mijn idee. Radetzky kwam wat achter het been, was minder fijn in de aanleuning dan ik van hem gewend ben en hij mocht van mij meer over de rug blijven. Ook vond ik hem in de piaffe achter soms iets ongelijk. Misschien heb ik dit iets te hard afgestraft.”

Weer Leeuwerke aan kop

In de Lichte Tour waren de juryleden het juist heel mooi met elkaar eens en beide juryleden plaatsten Callista Leeuwerke met Santo’s Zhivago unaniem aan kop. “We waren beide zo blij met hun nette proef”, vertelt Rita van den Engel. “Vooral het drafgedeelte was erg mooi. Goed bergop en heel fijn in de aanleuning. De appuyementen vormde het hoogtepunt. Voor een nog hogere score mogen de series nog rechter worden gesprongen.” Tweede werd Wiep Kwakernaak met Custom Zadels Winona die ook een mooier draf- dan galopgedeelte had, en Bart Veeze mocht zich met Brown Boy als derde opstellen.

In het ZZ-Zwaar ging de overwinning naar Myrthe Dijks en Ungaro.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses/De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook