Ga naar hoofdinhoud

Wereldbeker dressuur terug in Mechelen

Jorinde Verwimp en Tiamo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In een Persbericht maakte Jumping Mechelen bekend dat zij weer een wereldbeker kwalificatiewedstrijd voor de dressuurruiters van de West-Europese liga terug krijgen. Tijdens de laatste meeting van het FEI Bureau werd beslist om aan de Mechelse Christmas Horse Show na zes jaar weer een kwalificatie toe te kennen voor het seizoen 2018/2019.  

In 1999 werd Arjen Teeuwissen met Goliath (v. Zebulon) de eerste winnaar van de wereldbeker dressuur op Jumping Mechelen. Op 28 december 2011 won Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival (v. Jazz) de laatste World Cup Dressuur voor een uitverkochte Nekkerhal.

Na dertien jaar viel het doek

Na dertien jaar viel het doek over de wereldbekerwedstrijd in Mechelen omdat de FEI besliste het aantal kwalificatiewedstrijden te beperken. Maar de Christmas Horse Show bleef wel ieder jaar een CDI organiseren. Het afgelopen jaar won Jorinde Verwimp met de Lester-zoon Tiamo de 4* kür op muziek.

‘Dressuursport België in de lift’

Sportief directeur Peter Bollen is blij dat Mechelen weer terug is op het wereldbeker circuit dressuur: “Een Wereldbeker Dressuur heeft zijn plaats op de Mechelse Christmas Horse show, naast de Wereldbekers Jumping, Mennen en de Pony Indoor Trophy Finale. De organisatie is heel blij met de erkentelijkheid van de FEI voor de kwaliteit van ons evenement. Daarenboven denken we dat de dressuursport in België in de lift zit, en het niet denkbaar is dat er geen Wereldbeker Dressuur in België zou plaatsvinden.”

Bron Horseman/Persbericht Jumping Mechelen

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook