Ga naar hoofdinhoud

Rentree Cassidy goed voor 79,06%, Fiontini debuteert met 75,913%.

Cathrine Dufour, hier met Atterupgaards Cassidy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Atterupsgaard Cassidy (Caprimond x Donnerhall) maakte met Cathrine Dufour een ijzersterke rentree op het hoogste niveau. De ruin die sinds vorig jaar Aken niet meer in de baan was verschenen vanwege een blessure, won de Grand Prix op het gelijktijdig met de Deense hengstenkeuring georganiseerde CDI overtuigend met 79,06%. Geen record, maar wel een topscore voor het duo.  Severo Jurado Lopez, de Spaanse stalruiter van Andreas Helgstrand, maakte vandaag een internationaal debuut in de Grand Prix in Herning met drievoudig wereldkampioene Fiontini (Fassbinder x Blue Hors Romanov) en dat leverde bijna 76% op. 

Andreas Helgstrand kocht begin vorig jaar de achtjarige merrie deels terug van de Zweedse amazone Beata Söderberg en herenigde haar met Lopez met het oog op de Olympische Spelen van Tokyo. In december debuteerde Severo Jurado Lopez met Fiontini nog in de Inter II in Uggerhalne waar hij een tweede plaats haalde met 71.535%.

Hoge scores

Ook in Herning liet Lopez weer een sterk optreden zien in zijn internationaal debuut in de Grand Prix. Het Deense jurylid Sussanne Baarop plaatste Severo Jurado Lopez zelfs op nummer twee met 79,13% en ook twee andere juryleden waardeerden zijn proef met bijna 77%. De beoordeling van het Finse jurylid Maria Colliander week behoorlijk af van de rest van de jury met 71,73%. Daarmee drukte ze zijn eindscore flink naar beneden waarmee die uitkwam op 75,91%.  Lopez eindigde daarmee toch nog op een knappe derde plaats in dit sterke deelnemersveld.

Denen ijzersterk

De Denen waren vandaag ijzersterk en maakten de top vijf uit. Daniel Bachmann Andersen werd met de hengst Blue Horse Don Olymbrio met 78,28% tweede achter Cathrine Dufour en Cassidy. Anna Kasprzak wist met haar Rock Star 13 (73,71%) niet boven de score van Severo Jurado Lopez te komen en werd vierde. De dochter van Lego en Blue Hors-baas Kjeld Kirk Kristiansen, Agnete Kirk Thinggaard eindigde met  Jojo AZ  op plaats 5(72,08%). Jojo AZ verscheen net zoals Cassidy ook enige tijd niet in de ring, hij liep zijn laatste CDI in oktober (ook in Herning).

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook