Ga naar hoofdinhoud

Werth met drie paarden op longlist Tryon: Weihegold, Emilio én Bella Rose

Isabell Werth met Bella Rose (v. Belissimo M) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De FN heeft na Aken nog geen definitief dressuurteam voor de Wereldruiterspelen in Tryon bekend gemaakt, maar wel een longlist. Op die longlist staat Isabell Werth met maar liefst drie paarden. Weihegold OLD, Emilio en Werths lieveling Bella Rose, die nu weer twee CDI's in de benen heeft en in Aken een enorme indruk maakte met een laatste lijn die je maar eens in de zoveel jaar ziet. 

Met meerdere paarden op de longlist staan ook Jessica von Bredow-Werndl met TSF Dalera BB (v. Easy Game) en Zaire-E (v. Son de Niro) en Dorothee Schneider met Sammy Davis jr (v. San Remo) en Showtime FRH (v. Sandro Hit), die laatste moest verstek laten gaan in de Akense Spécial vanwege een dik been. Verder op de long list staan Sönke Rothenberger met Cosmo (die volgens de FN in Aken werd gespaard voor Tryon) en de slechts vier weken geleden bevallen Helen Langehanenberg die met Damsey FRH (v. Dressage Royal) een spectaculaire comeback maakte in Aken.

Broer en zus op het lijstje

Jessica von Bredow-Werndls broer Benjamin Werndl met Daily Mirror staat ook op het lijstje van bondscoach Monica Theodorescu en hetzelfde geldt voor Fabiënne Lüttkemeier met Fabregaz (v. Florestano).

Terug naar vier

Dit lijstje van elf combinaties moet uiteindelijk terug worden gebracht naar vier. Naar de Wereldruiterspelen mag elk land van de FEI vier combinaties uitzenden, geen reserveruiter dus. Op de short list komt wel een vijfde combinatie terecht, die tot het moment van vertrek nog als vervanger kan worden ingezet. De Wereldruiterspelen zijn van 11 tot en met 23 september in Tryon.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook