Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Westpoint als ruin verkocht aan Sara Perrucci

Emmelie Scholtens met Westpoint. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

De Italiaanse amazone Sara Perrucci heeft gisteren in Wellington gedebuteerd met de inmiddels geruinde KWPN-hengst Westpoint. Perrucci kocht de voormalig verrichtingskampioen van Anne Broere via Andreas Helgstrand en bracht de zoon van Jazz gisteren voor het eerst uit. In de nationale Intermédiaire II op het Global Dressage Festival werd het duo derde met 66,675%. 

Na het vertrek van Kirsten Beckers bij Stoeterij Broere kwam de voormalig verrichtingskampioen en de Wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden weer bij Emmelie Scholtens terug onder het zadel. Zij reed de de KWPN-hengst in zijn jonge jaren naar enorme successen en bracht hem sinds september 2016 uit in de nationale Grand Prix. De voormalige wereldkampioen kwam echter in oktober in de etalage van Helgstrand Dressage.

Sara Perrucci

Enkele weken geleden werd Westpoint als ruin verkocht aan de Italiaanse Sara Perrucci, dat bevestigd zijn voormalige eigenaar Anne Broere aan Paardenkrant-Horsers.nl.

Gisteren bracht Perrucci de vijftienjarige ruin voor het eerst aan de start in de Intermédiaire II in Wellington. Het paar is pas twee weken een combinatie en werden derde bij hun debuut met 66.765%. Naast Westpoint heeft de Italiaanse ook nog de Hannoveraan Diversus (v. Don Frederico) op Midden Tour-niveau lopen.

Vilhelmson wint met KWPN’er Esperance

De Inter II werd gewonnen door Tinne Vilhelmson met de aangewezen Sorento-zoon Esperance met 72.721%. Ook deze negenjarige KWPN’er werd verkocht via de stallen van Andreas Helgstrand en kwam bij de Lövsta stoeterij en Vilhelmson.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook