Ga naar hoofdinhoud

Wijnanda van Brenk: ‘Nu de rest weer verbeteren’

Update
Wijnanda van Brenk, hier met Urbanes. Foto: Paardenkrant/Melanie Brevink

Op de Subtopwedstrijd in Barsingerhorn won Wijnanda van Brenk vandaag de Grand Prix. De amazone, die praktisch een thuiswedstrijd reed, liep met Urbanes (v. Gribaldi) een paar foutjes op en kwam tot een score van 63,15%.

Eerder hadden Wijnanda van Brenk en haar Grilbaldi-zoon wat moeite met de piaffe en pirouettes. “Die onderdelen zijn nu goed voor elkaar maar nu kregen we fouten in onderdelen die eigenlijk altijd goed gaan”, legt de amazone uit.

Ritme

“Zo sprong Urbanes in een drafappuyement in galop en hadden we een foutje in de eners. De wissels echt mijn ding zijn maar ik zat niet helemaal goed in het ritme. De dingen die vroeger moeilijk waren zijn nu goed voor elkaar en nu moet de rest weer beter.”

Scores omhoog

De amazone vond dat ze zelf wat te behoudend had gereden. “We hadden vandaag veel zessen en 6,5-en maar dat kunnen makkelijk zevens zijn. De wedstrijd was dicht in de buurt en ik heb lekker gereden. Nu moeten de scores weer verder omhoog maar daar wordt aan gewerkt”, lacht Van Brenk die al ruim tien jaar door Sander Marijnissen wordt getraind. “Vroeger sprong ik en was een allround amazone. Sander heeft me in de dressuur zo ver gebracht.”

ZZ-Zwaar

In de ochtendgroep van het ZZ-Zwaar waren de oranje linten voor Nicole Schaechter en Kerensa Martinus. Schaechter stuurde Whitney V Kwadijk (v. Sir Sinclair) in proef 37 naar 63,07%. Martinus en de twaalfjarige NRPS-ruin Forciccio (v. Florencio) waren met 64,36% de beste in proef 38.

Priscilla van der Poel-Lammers deed met Barrichello (v. Quite Easy) goede zaken in de avondgroep. Het duo won proef 37 met de hoogste dagscore van 65,79%. In proef 38 noteerden ze het winnende resultaat van 62,71. Lianne Visser en San Antonio (v. Sandro Hit) mochten zich met 61,86% en 61,57% twee keer als tweede opstellen.

Lees ook:
Kim Thijssen en Obama naar hoogste score in Lichte Tour

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook