Ga naar hoofdinhoud

Wijnanda van Brenk dubbel in de prijzen

Archieffoto Wijnanda van Brenk met Urbanes

Op de subtopwedstrijd in het Noord-Hollandse Benningbroek mocht Wijnanda van Brenk zowel in de lichte tour als in de Grand Grix prijzen mee naar huis nemen. Met Vladimir won ze de intermédiaire I met een score van ruim 65%. In de Grand Prix werd ze met Urbanes tweede met net geen 64%. Shanda de Boer schreef met Eastend’s All Star de Grand Prix op haar naam. Ook Carlijn de Boer ging met twee prijzen naar huis in de gedeelde ZZ-Zwaar en Prix St. Georges rubriek mocht ze het oranje en witte lint ophalen.

Wijnanda van Brenk was tevreden over haar beide paarden. Vooral bij haar lichte tour-paard Vladimir ziet ze de laatste tijd voor vooruitgang: “Hij gaat steeds beter. We zijn nu een beetje met het Grand-Prix werk bezig, en daardoor merk ik dat hij steeds meer gedragen, gesloten en op het achterbeen komt.” Ze reed een nagenoeg foutloze proef met een aansprekende draftour: “Alleen in een pirouette sloeg hij iets te ver door”, vertelt de amazone. “De afwerking kon ook nog wel beter. Ik was wel heel blij dat de series nu goed gingen! Hij kan ze super, maar in de proef sluipt er nog wel eens een foutje in doordat ik hem in de galoptour niet scherp genoeg kan houden.” De leerlinge van Sander Marijnissen stelde zich tot doel een scherpere galoptour te rijden, en dat werkte.

Groeien in de Grand Prix

Met Urbanes maakte Van Brenk deze zomer de overstap naar de Grand Prix. In Benningbroek reed ze niet haar hoogste score ooit, maar was toch tevreden: “De vorige wedstrijd ging het niet zo goed, dus ik was hier weer blij mee. De piaffe gaat steeds beter, hoewel die op de laatste lijn nog moeilijk is. Uitstrekken en de wisselseries doet hij weer erg goed. Ik kan alleen merken dat hij nu de proeven begint te kennen, waardoor hij wat heet wordt net voor de piaffe. Ik moet er echt nog in groeien!” lacht de amazone. Van Brenk rijdt haar paarden voor Veebedrijf SJ Kat. “Zij maken het mogelijk dat ik deze paarden kan rijden, daar ben ik echt heel blij mee!” vertelt Van Brenk.

Zelf opgeleid

Ook de winnares van de Grand Prix, Shanda de Boer en haar pas negenjarige Eastend’s All Star moeten nog groeien in het Grand Prix werk. “Met losrijden ging het al heel fijn, en dat konden we in de proef ook volhouden! Alleen in de piaffe pakte hij soms iets minder aan, dat doet hij normaal bete. Voorlopig wil ik nog lekker zelf van All Star genieten en proberen hogere punten te rijden in de Grand Prix”, vertelt de leerlinge van Hans Peter Minderhoud en Jörgen Ros. De Boer kocht All Star als 2,5 jarige en heeft hem geheel zelf opgeleid. Het ZZ-Zwaar werd gewonnen door Elisabeth Posmus-Penterman met Captain Cooks Aav. Daniëlle Mes-Keur nestelde zich met River’s Modor in de gedeelde ZZ-Zwaar en Prix st. Georges-rubriek tussen Carlijn de Boer en haar twee paarden Zodinde H en Wimbledon.

Bekijk hier alle uitslagen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook