Ga naar hoofdinhoud

Willem Joëzer de Jong in ‘no time’ van Haflinger naar Lichte Tour

Update
Willem Joëzer de Jong met Horses2fly Allure Pr. Foto: Petra Duindam
De Prix St. Georges van de Subtopwedstrijd in Hoevelaken werd gekenmerkt door flinke juryverschillen. Uiteindelijk wonnen Willem Joëzer de Jong en Horses2Fly Allure PR (v. Sandreo) de rubriek met een gemiddelde score van 64,47%. Daarnaast reed de Friese ruiter, die eerder alleen een Halflinger reed, zijn eerste eigen paard Allure naar een voldoende score in de Intermédiaire I.

Willem Joëzer de Jong bracht Sandreo-zoon Allure nu een aantal keer uit in de Lichte Tour. “We hadden steeds wel een aantal dingetjes maar vandaag was het veel beter. Echt machtig”, vertelt de ruiter enthousiast. “Ik had me als doel gesteld om de keertwendingen en pirouettes beter te rijden en die gingen nu ook echt goed. We hadden een telfoutje in de serie maar dat komt volgende keer wel weer goed.”

B-ruiter

De ruiter wordt ondersteund door het Friese talentenplan Mei Grand Prix Nei Grand Prix en ontwikkelde zich de afgelopen vijf jaar van B-ruiter tot zijn huidige niveau. Inmiddels ligt de focus op de Grand Prix. “Het is heel snel gegaan en ik wil nu eerst wat meer ervaring opdoen in de Lichte Tour. Maar mijn doel is om voor het eind van het jaar Grand Prix te rijden. De piaffe en passage gaan al heel goed. Allure springt nu acht eners dus dat moeten we nog iets meer bevestigen.”

Filmpjes

De Jong krijgt via het talentenplan les van Alex van Silfhout en gaat daarnaast geregeld naar Johan Hamminga. “Ik heb nooit veel les gehad en geen leerpaard gehad. Om me te ontwikkelen heb ik veel naar filmpjes gekeken en ik ben super blij dat ik nu echt goede hulp heb. We gaan met een groep naar Johan en kijken elkaars lessen. Dat is echt super leerzaam.”

Vriendenprijs

Voordat de KWPN-ruin Allure op zijn pad kwam, reed De Jong op B-niveau met een Haflinger. “Ik heb geen bak geld en kon Allure voor een vriendenprijs kopen. Daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor. Ik weet natuurlijk niet hoe Allure het ziet, maar het is mijn droom om met hem Grand Prix te rijden. Er zijn inmiddels idiote bedragen voor hem geboden maar ik verkoop hem niet. Hij is m’n eerste paard en heeft me alles gebracht”, aldus de ruiter veel les geeft en binnenkort parttime voor WB Stables in Warga gaat rijden. “Zo probeer ik aan de weg te timmeren”, besluit de ambitieuze ruiter.

Kwakernaak wint Grand Prix

De kleine groep Grand Prix kwam op naam van Wiep Kwakernaak. Zij reed Aristarchos (v. Uphill) naar 62,80%. Letty Rosenboom en Crocket Times (v. Sorento) volgden met 60,25% op de tweede plaats.

Kok en Gremme

De eerste proef ZZ-Zwaar kwam op naam van Stephanie Kok en de merrie Dreamgirl P (v. Spielberg) met 64,93%, gevolgd door Lois Leliveld en Meijboom’s Sam (v. Relevant) met een score van 63,79%.
In de tweede proef ging het oranje lint overtuigend naar Priscilla Gremme. Zij reed ASG Dietorio (v. Voice) naar 66,64%. Jiske van de Bovenkamp en Icreative’s Equador E (v. Ustinov) werden tweede met 62,79%.

Claire Stuijvenberg

In gecombineerde rubriek voor junioren en young riders was Claire Stuijvenberg de beste. Met haar nieuwe troef Veff’s Falco (v. Florestan I), die eerder door Pieter Ton tot en met het hoogste niveau werd uitgebracht, scoorde de juniore 61,96%. Young rider Marijke van Schaik volgde met Aramis (v. Nassau) met een score van 61,38% op de tweede plek.

Lees ook:
Mark van de Donk: ‘Alles behalve een NK is voor mij een oefenrondje’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.