Ga naar hoofdinhoud

Winnend CDI-debuut voor Arlene Page en Dr. House

Arlene Page, hier met Alina in Rotterdam Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Arlene 'Tuny' Page heeft dit weekend op het AGDF in Wellington haar CDI debuut gemaakt met de Oldenburger-ruin Dr. House. Donderdag werd het duo tiende in de Grand Prix met 68.560% en gisteren wonnen ze de Special met een resultaat van 71.629%.

De twaalfjarige zoon van Don Schufro werd door Muriel Blackstone gefokt uit de KWPN-merrie Rinerfa JS prok ster prest (v. Krack C). De ruin deed in Duitsland zijn ervaring op in de Small Tour en bij de U25 voordat Tuny en haar man hem kochten.

Achtergrond

Het afgelopen jaar koos Page ervoor om zich eerst met de KWPN’er Woodstock (v. Havel) in te zetten voor het Amerikaanse team, zowel in Amerika als in Europa en daardoor bleef House op de achtergrond. Nu wil de Amerikaanse amazone zich op de vosruin concentreren en het debuut belooft wat.

Geen prinses

Page beschrijft de Don Schufro-zoon als een paard dat wil werken. “Hij is geen prinses, House is als een zestienjarige jongen. Je zegt dat hij zijn spullen op moet ruimen en dat hij anders geen lunch krijgt. En hij doet dat dan ook, hij is helemaal niet gecompliceerd. Je kunt dit paard rijden zonder dat je overal omheen moet blijven draaien. Hij is heel zeker.”

Tryon

“Mijn doel voor het komend jaar is om aan het eind van het jaar de 75% aan te kunnen tikken”, aldus Page, die in 2006 met Wild One (v. Wanderer) meedeed aan de WB-finale. “Niet dat ik er niet over fantaseer dat ik daar overheen kan, want dat denk ik eigenlijk wel.”

Verder wil de Amerikaanse amazone zich richten op de wereldruiterspelen in Tryon in het najaar van 2018.

Bron: Dressage-news

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook