Ga naar hoofdinhoud

Winnende come-back in Inter II voor Femke Beljon en Zoraida

Vandaag maakten Femke Beljon en Zoraida (v. Painted Black) een winnende come-back in de gecombineerde Intermédiaire II/ Grand Prix van de subtopwedstrijd in De Mortel. Hun Inter II-proef was, ondanks fouten in het eerste gedeelte, goed voor 69,34%. Jonna Schelstraete was met Sambuca (v. Sir Oldenburg) onoverwinnelijk in de Prix St. Georges.

Femke Beljon en Zoraida verschenen na een lange wedstrijdpauze weer aan de start bij de subtop, in De Mortel. Eerder waren ze al Grand Prix gestart, maar de combinatie kwam nu terug op Inter II-niveau. “Zoraida is er een tijdje tussenuit geweest met een kleine blessure, maar dat is niet de enige reden dat we even niet gestart zijn. Ik rijd Popeye (voormalig Grand Prix-paard van Diederik van Silfhout red.) nu een jaar. Met hem kom ik ook uit in de Grand Prix. Popeye en Zoraida zijn zó verschillend, dat ik Zoraida eerst nog beter voor elkaar wilde hebben, voordat ik haar weer Grand Prix start. De eerste keer was wel goed in de Grand Prix, maar toen kon ik nog lang niet al haar kwaliteiten laten zien. Vandaar dat ik nu eerst weer Inter II wilde starten. Na vandaag wil ik graag in Raalte nog één keer op dit niveau uitkomen en als het dan weer zo goed gaat, dan gaan we over naar de Grand Prix”, legt Femke Beljon uit.
Over haar proef in De Mortel vertelt ze verder: “In het eerste gedeelte was het echt nog een beetje zoeken en de eerste piaffe was echt onvoldoende. De tweede piaffe was al veel beter. Voor de dubbeltellers, als de zig-zag in galop, de pirouttes, de stap en het uitstrekken kreeg ze allemaal achten. Zoraida kan alles met gemak, maar het is een heel dun lijntje waarop alles balanceert. Het is nog heel fragiel tegen over een hele stabiele Popeye.”

Hub Houben zette de beste Grand Prix-proef neer met Ukkie (v. Jet Set D) met 67,55% en werd daarmee dus tweede in de rubriek. Jonna Schelstraete volgde, eveneens in de Grand Prix, met Bosley B (v. Diamond Hit) met 67,40% op de derde plaats. De amazone uit Gemonde won met haar andere paard Sambuca (v. Sir Oldenburg) de Prix St. Georges met bijna 69%.

In de eerste groep van het ZZ-Zwaar was  het Jeroen Okkema die beide oranje linten mee naar huis nam. Hij debuteerde op dit niveau met Ducati (v. Don Crusador) en maakte veel indruk op de juryleden, die hem vervolgens beloonden met 67,86% en 69,57%.
Kyra Klinkers pakte in de tweede groep van het ZZ-Zwaar beide oranje linten. Met Zitara (v. Rubin Royal) behaalde ze 67,29% en 67,43%.

Bekijk hier de totale uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.