Ga naar hoofdinhoud

72% voor Schelstraete en Grand-Charmeur bij LT-debuut

Jonna Schelstraete met Grand-Charmeur. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Jonna Schelstraete bracht Grand-Charmeur vandaag op de subtopwedstrijd in Liempde voor het eerst uit in de Prix St. Georges en schreef bij dit debuut direct de overwinning op haar naam. Vorig weekend won het duo nog de KNHS-Kampioenschappen in het ZZ-Zwaar met een gemiddeld resultaat van ruim 71%, vandaag bij het Lichte Tour-debuut kregen ze 72,13% van de juryleden.

“Deze wedstrijd was lekker dichtbij en ook nog op maandag”, vertelt Schelstraete na afloop over haar besluit om toch wat sneller dan dat ze vorige week van plan was in de Lichte Tour te gaan starten. “En met alle drukke weekenden op het moment met de KNHS-kampioenschappen, dacht ik nou ja waarom niet. Ik zou het leuk vinden om in mei naar Hagen te gaan en daarvoor moest ik natuurlijk wel eerst nog een internationale score halen.”

Makkelijke lijnen

“De proef ging heel goed en ik vind de lijnen in de Prix St. Georges fijner te rijden dan in het ZZ-Zwaar. De draf kwam er op het kampioenschap niet helemaal goed uit, maar nu ging dat weer veel beter”, aldus de amazone over het LT-debuut van Grand-Charmeur. “Je weet dat het thuis allemaal goed gaat, maar je moet dan toch even afwachten wat er in de proef gebeurt. Ik heb hem even aan de hand gestapt om de baan te verkennen en daarna ging het gewoon heel fijn. Hij is echt hartstikke stoer. ”

9 voor de stap

“Richting de A was hij een heel klein beetje kijkerig, want daar was de doorgang naar de losrijbaan. In de uitgestrekte stap kreeg ik daar een klein beetje spanning, waardoor hij iets minder door zijn lijf stapte dan dat hij kan. Maar voor de verzamelde stap kreeg ik zelfs een 9”, aldus een zeer tevreden Schelstraete.

Decor Ferdinand

Mirelle van Kemenade-Witlox eindigde op de tweede plaats met Decor Ferdinand (v. Vivaldi) met een score van 70,81%. Daarmee was Van Kemenade met de goedgekeurde KWPN-hengst naast Schelstraete de enige, die boven de 70% uitkwam. Gigi van der Leest kwam met Evita B (v. Metall) met 69,85% uit op de derde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook