Ga naar hoofdinhoud

Wup wint weer

Update
Romée van Paassen en Wup. Foto: Foto4U.nl
Romée van Paassen won vanmiddag de ZZ-Zwaarrubriek in Oud-Beijerland. Met de NRPS-hengst Wup (v. Welt Hit II) reed ze 68,79% bijeen. De Rotterdamse amazone liet zien weer helemaal back in business te zijn na een blessureperiode. 

“Gelukkig wel,” lacht de amazone. “Ik kon er ook echt van genieten!” De donkerbruine hengst verdween een poosje van het wedstrijdtoneel vanwege een blessure, maar is duidelijk weer in vorm. Het resulteert in meerdere overwinningen met constante scores, zoals ook vandaag.

“Het was de derde keer dat ik weer startte. Het gaat eigenlijk nu veel beter dan voor Wup geblesseerd raakte. We snappen elkaar beter, ik heb nu alle controle. Met Tim Coomans werk ik nu aan het rijden met meer flair en de afwerking. Dat moet gewoon nog beter, hoewel we dat vandaag alweer fijner voor elkaar hadden dan de vorige wedstrijd. We plannen niet teveel vooruit en doen vooral wat we leuk vinden. Wel kijk ik ernaar uit om na de winter weer mee te rijden bij de Junioren,” vertelt Van Paassen.

De combinatie was met afstand de beste in de rubriek. Nummer twee, Britt de Bever en Lex&Max Select RP (v. Gribaldi) scoorde 63,63%. Derde werd met 62,29% Carlijn Leeuwis met Westerschelde Up (v. Olivi).

Lichte en Zware Tour

In de Lichte Tour gingen de oranje linten naar Sylvia Naagen (Prix St. Georges) en Saskia Vis (Intermédaire I). Vis kwam tot een totaalscore van 63,82% voor haar proef met Cascada Svh (v. United). Naagen reed de merrie Bijoux-Strona (v. Sunny Boy), met wie zij zich selecteerde voor het NK in Ermelo, naar 66,91%. Tweede in deze rubriek werden Annemarth Lieman en Acantho (v. Sydney). De combinatie behaalde 63,62%.

Jeroen Okkema ging aan de haal met de overwinning in de Intermédaire II. Voor zijn  presentatie van Rolling Stone (v. Ravel) prijkte er 66,38% op het protocol.

Jeugd

Een drietal jeugdruiters was afgereisd naar Oud-Beijerland, maar kon nog niet echt overtuigen. De enige Young Rider, Britt Meersma, scoorde met Chicarie (v. Tolando) 64,80%. Bij de Junioren was het Nicole Verschoor met Charmander (v. Hohenstein) die won. Ze kwam tot een totaal van 63,45%.

Bron: Paardenkrant / Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook