Ga naar hoofdinhoud

Yoeki Bos: ‘Ik zit nog even op mijn roze wolk’

Yoeki Bos, hier met Sandman. Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

Vandaag op de subtopwedstrijd in Nijkerk startte Yoeki Bos voor de derde keer U25 met Vivaldi GW, die ze nog maar een half jaar geleden overnam van Mark van de Donk. Iedere wedstrijd raakt het duo meer op elkaar ingespeeld en vandaag werd Bos met een persoonlijk record van 67,97% tweede in de Zware Tour, achter Juliette Ramel en Wall Street JV (v. Wie Weltmeyer) die 69.08% scoorde in de Intermédiaire II.

“Ik reed ook nog gewoon verkeerd”, schatert Bos. “Ik zat zo in de flow en was zo lekker aan het rijden dat ik vergat te appuyeren en de diagonaal opreed en mijn eners al deed. Toen ik ineens bij de A was in plaats van bij de C dacht ik, huh ik hoor nu aan de overkant te zijn. Dit klopt niet. Ook de jury had het pas laat door waardoor de bel pas laat klonk. Door mijn stuurfout was ik even helemaal de kluts kwijt waardoor mijn laatste lijnen ook minder goed waren. Dat we dan nog op dit percentage uitkomen, daar was ik echt verbaasd over. Flabbergasted, maar super gaaf! Als we niet fout waren gereden, hadden we misschien zelfs bijna 70% gehad!”, aldus een trotse Bos die Van de Donk en de eigenaren ontzettend dankbaar is voor de mooie kans met Vivaldi.

Lekkere week

De Prix St. Georges kwam op naam van Bart Veeze die met Devito Van De Kempenhoeve (v. Johnson) zijn debuut maakte. Met 70,07% lieten ze de concurrentie ver achter zich. Yvonne Zuring werd met Showsister S J (v. Show Star) tweede met 66,84% en Jiske van de Bovenkamp eindigde met ICreative’s Equador E als derde (63,62%). Veeze kan zijn geluk deze week niet op. Aan het begin van de week mocht hij de aangewezen hengst Imposant W aanleveren voor zijn drieweekse verrichtingsonderzoek en gisteren reed hij zijn talentvolle Imagine, reservekampioene van de Pavo Cup, naar een topscore van 92 punten in de IBOP. “Ja, het gaat deze week allemaal best heel goed”, lacht de ruiter. “Ik heb nog nooit zo veel goede paarden gehad.” Het debuut met Devito Van De Kempenhoeve is als een kers op de taart na een succesvolle week. “Helemaal nadat hij sinds het NK niet meer is mee geweest. Het waren drukke tijden met de Pavo Cup en Subli. Het is ook al even geleden dat ik zelf Lichte Tour reed, Brown Boy was de laatste, dus het was voor mijn gevoel weer even wat inkomen. Je weet dan ook niet helemaal hoe de juryleden het gaan waarderen, dus ik was heel blij verrast met de punten”, aldus de ruiter.

De Intermédaire I kwam op naam van Robert Veldhuizen en Chill (v. Florencio). Met 65,86% scoorden ze net iets meer punten dan Lischa de Vos en Bretagne, een nakomeling van de bekende Jazz-merrie Toulouse, die uitkwamen op 65,53% en daarmee tweede werden.

Beelen naar PR

Het ZZ-Zwaar werd gewonnen door Anouk Beelen die Derrel naar een persoonlijk record van 66,86% reed. Brem Beers werd tweede met Ultimate (v. Olivi)  (63,86%) en Manouk Steijn eindigde met Evy als derde met eenzelfde score.
Beelen en Beers startten ook bij de jeugd. Deze rubriek bestond uit drie combinaties en werd gewonnen door Myrthe Wedda met Diamond Geezer (66,98%).

Uitslagen Nijkerk, 21-10.

bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook