Ga naar hoofdinhoud

Zege Dawn White en Legolas in WB-kür Temecula

Dawn White-O'Connor met LegolasFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vrijdag wonnen Dawn White-O’Connor en Steffen Peters’ voormalige toppaard Legolas de WB-Grand Prix in Temecula. Het paar was gisteren ook de beste in de kür op muziek. Met een percentage van 73.325 was de stalamazone van Peters haar landgenote Charlotte Jorst de baas. Jorst kwam met Kastel's Akeem Foldager niet verder dan 65.40%.

Na de zege in de Grand Prix van Temecula maakten de eigenaren van Legolas bekend dat de zestienjarige zoon van Laomedon in april met pensioen gaat. De afscheidstour van Peters voormalige topper is met twee overwinningen mooi begonnen.

Officieel afscheid

Precies een jaar geleden debuteerde Dawn White met Legolas en na de wereldbekerwedstrijd in Temecula heeft White nog drie wedstrijden op het West Coast Dressage Festival te gaan. Eind april wordt de serie afgesloten in Californië. Op deze slotwedstrijd neemt Legolas officieel afscheid.

Jorst en Akeem Foldager

In Temecula kwam naast White alleen Charlotte Jorst aan de start in de wereldbekerkwalificatie. Jorst scoorde met Akeem Foldager slechts 65.40%. De zoon van Akinos werd door Jorst in 2015 van Andreas Helgstrand gekocht. Het was weer de eerste wedstrijd voor het paar sinds maart vorig jaar.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Dressage News

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook