Ga naar hoofdinhoud

Zestienjarige amazone jongste deelnemer Spelen ooit

De zestienjarige Braziliaanse dressuuramazone Luiza Tavares de Almeida kwalificeerde zich tijdens het CDI in Sao Paulo voor de Olympische Spelen in Hongkong. De Braziliaanse schrijft geschiedenis, ze zal de jongste paardensportdeelnemer aan de Spelen ooit zijn. Samen met haar paard Lusitano Samba (v. Inca) voldeed de jonge amazone onder toeziend oog van de juryleden aan de vereiste procenten.

,,Ik was erg zenuwachtig, daardoor maakten we fouten die we normaal niet maken. Maar ja, het is gelukt. Ik ben er nog niet, doortrainen is nu belangrijk”, aldus Luiza. Tot nu toe was de Canadese amazone Christelot Hanson-Boylen de jongste deelnemer ooit. Zij reed in 1964 als zeventienjarige op de Spelen in Tokio.

Tavares de Almeida komt samen met haar al eerder geplaatste landgenoot Rogerio da Silva en haar zus Theriza – die nog pogingen doet de kwalificatie te halen – naar Europa om wedstrijden te rijden en te trainen.

Bron: De Hoefslag

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook