Ga naar hoofdinhoud

Zhivago-dochter gekroond tot overall winnares

Foto Lonneke Ruesink
De Zhivago-dochter Fuzette werd afgelopen zaterdag op de KWPN Young Dressage Talent dressuurcompetitie in Roosendaal uitgeroepen tot overall winnares. Het juryduo Jeroen Hulsman en Marianne Dorresteijn selecteerden bij zowel de vier- als de driejarige dressuurpaarden een zeer aansprekende kopgroep paarden, die testamazone Kirsten Brouwer met veel gevoel en flair overreed. De grote bruine Endyrava (v. Lord Leatherdale) was de beste van de vierjarigen. 

Het kopnummer van de driejarigen, de beeldschone Fuzette, is het fokproduct van wijlen Huub van Helvoirt. De merrie was eerder dit jaar al de beste driejarige merrie op de CK in Limburg en liep daarna mee op de NMK in Ermelo. Nu werd ze vakkundig voorgesteld door Yvonne Copal. Pavo Cup-winnares Brouwer koos bij het overrijden voor Fuzette als winnares met name vanwege het goede ruitergevoel: “Dat vind ik bij driejarigen nog belangrijker dan dat ze gemakkelijk te rijden zijn of al wat verder in hun ontwikkeling zijn.” Brouwer kwam tot hoge cijfers bij Fuzette. “Echt een uitschieter. Een sensibel bloedpaard met heel veel ‘go’ en een fijne, gevoelige mond. Ze liet zich ook fijn bewerken. Een talent.” Met 90 punten behaalde Fuzette de hoogste score bij het overrijden en won ze de driejarige rubriek op afstand.

Bij de groep vierjarigen kwam de grote bruine Lord Leatherdale- ruin Endyrava met Aniek de Laat uit Schijf voorop.  Deze nakomeling van Lord Leatherdale uit de keur sportmerrie Rava (v. Monaco) is, zoals de naam doet vermoeden, een telg uit de ‘ Rava-stam’  van regiogenoot Cees van Etten uit Galder.  Endyrava werd voorgesteld door Aniek de Laat en is een heel compleet en correct paard met drie goede basisgangen. Kirsten Brouwer roemde de bruine om de bewerkbaarheid. “Een heel fijn paard, met veel techniek in de benen, hij zou misschien een fractie vlugger mogen zijn, maar hij  blijft voor je gaan en geeft het gevoel een echte meewerker te zijn”, stelt de testamazone na afloop. Endyrava kreeg voor het overrijden het cijfer acht toegekend, en in totaal kwam hij op 160,5 punten uit, genoeg voor de overwinning.

Bron: Horses/ KWPN West-Brabant/ BN De Stem

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook