Ga naar hoofdinhoud

Veel landen wisselen, Ehrens blijft bij team

Update
Marc Houtzager en Rob Ehrens. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Behoorlijk wat landen maken van de mogelijkheid gebruik om te wisselen met de combinaties tussen de nu afgelopen individuele strijd en de landenwedstrijd van morgen en zaterdag. België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Amerika, Zwitserland, Brazilië, Egypte, Argentinië, China, Tjechië, Marokko, Mexico en Nieuw-Zeeland gaan allemaal voor een wissel (deels noodgedwongen). Rob Ehrens blijft bij zijn originele drietal voor de eerste manche morgen: de bronzen Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager en Willem Greve. De loting brengt goed nieuws voor Oranje: TeamNL heeft de laatste startpositie geloot.

Rob Ehrens en ‘zijn mannen’ lootten de laatste startpositie. De volgorde is als volgt: Willem Greve met Zypria S (19de), Marc Houtzager met Dante (38ste) en Maikel van der Vleuten met Beauville Z (57ste). Geen wissel naar reservecombinatie Harrie Smolders en Bingo du Parc dus.

Startlijst

Ierland: Kilkenny er uit, Alejandro er in

Een aantal wissels waren al bekend voor de startlijst werd gepubliceerd. Cian O’Connor trok de negenjarige Kilkenny terug na diens bloedneus in de finale en hij wordt voor in het Ierse team vervangen door Shane Sweetnam met Alejandro.

Harry Charles moet toch aan de bak in landenwedstrijd

Team GB kreeg een zware dobber te verwerken: Jefferson van Scott Brash, gisteren 6e in de individuele finale, is niet fit. Dit betekent dat Harry Charles, die eigenlijk alleen individueel mee zou rijden, morgen wel in actie moet komen. Het team voor Groot-Brittannië wordt nu dus: Ben Maher met Explosion W (v. Chacco-Blue), Harry Charles met Romeo 88 (v. Contact van de Heffinck) en Holly Smith met Denver (v. Namelus R).

De mogelijkheid om combinaties (ook op tactische gronden) te wisselen werd benut door het Britse team. De 22-jarige Harry Charles mocht de individuele proef rijden om zo de krachten van Denver (Holly Smith) te sparen voor de teamwedstrijd. 

USA: Farrington er uit, Ward er in

Bij de Verenigde Staten is Kent Farrington met Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof) er uit (4 strafpunten in individuele kwalificatie). McLain Ward en Contagious (v. Contagio) komen in het team.

Balsiger in plaats van Mandli

Bij de Zwitsers is Beat Mandli, die met Dsarie (v. Veron) opgaf in de eerste ronde van de individuele finale, vervangen door Bryan Balsiger met Twentytwo des Biches (v. Mylord Carthago).

Peter Weinberg haalt Delux van T&L er uit

Peter Weinberg haalt Niels Bruynseels er uit en zet Pieter Devos met Claire Z in. Gisteren kwam Delux van T&L met Bruynseels niet ver. De twaalfjarige ruin weigerde tot twee keer toe op hindernis vier, de wateroverbouwde oxer. 

Duitsland: Kukuk er uit, Tebbel er in

Otto Becker haalt Christian Kukuk met Mumbai (1 springfout in individuele kwalificatie) er uit voor de eerste manche en zet Maurice Tebbel met Don Diarado in.

Titelverdediger Frankrijk: Billot er uit, Delestre er in

Ook bij titelverdedigers Frankrijk wordt er gewisseld. Quel Filou van Matthieu Billot gaat er uit (springfout en 3 tijdfouten in individuele kwalificatie), Simon Delestre komt er in met Berlux Z.

Brazilië: Mansur er uit

Bij de Brazilianen is Yuri Mansur er uit. Hij liep met Alfons (v. Aromats) 8 strafpunten op in de eerste omloop van de individuele finale. Pedro Veniss komt met Quabri de l’Isle (v. Kannen) in het team.

Egypte

Voor Egypte komt Abdel Said met Bandit Savoie (15 strafpunten in in de individuele kwalificatie) morgen niet aan de start. Zijn plek in het team wordt overgenomen door Mohamed Talaat met Darshan.

Argentinië

Team Argentinië heeft de volgende wissel toegepast: Fabian Sejanes met Emir (13 strafpunten in de individuele kwalificatie) is er uit en Matias Albarracin komt in het team met Cannavaro (v. Cornet Obolensky)

China

Voor China wordt You Zhang met Caesar (opgegeven in de individuele kwalificatie) vervangen door Yaofeng Li comes met Jericho Dwerse Hagen.

Tsjechië

Het Tsjechische team haalt Kamil Papousek met Warness (opgegeven in de individuele kwalificatie) er uit. Ondrej Zvara springt voor het team met Cento Lano.

Marokko

Bij team Marokko geen combinatiewissel maar een paardenwissel: Ali Ahrach rijdt niet USA de Riverland (uitgesloten in individuele kwalificatie) maar Golden Lady.

Mexico

Voor Mexico is Manuel Gonzalez Dufrane er met Hortensia van de Leeuwkerk er uit (12 strafpunten in individuele kwalificatie). Patricio Pasquel komt met Babel in het team.

Nieuw-Zeeland

Uma O’Neill en Clockwise of Greenhill liggen er uit bij team Nieuw-Zeeland (17 strafpunten in individuele kwalificatie). Tom Tarver-Priebe komt in het team met Popeye.

Nog een wissel in toegestaan voor tweede manche

Alle teams beginnen weer met 0 strafpunten op de teller. De beste tien landenteams plaatsen zich voor de finale op zaterdag. De beste 10 teams (inclusief alle teams die op de 10e plaats eindigen) na de teamkwalificatie gaan door naar de teamfinale. In de kwalificatiewedstrijd (Tabel A, niet op tijd, zonder barrage) morgen, gaan 20 landenteams van start met elk drie ruiters. In de finale van zaterdag beginnen alle gekwalificeerde teams weer met een schone lei. De finale gaat over één parcours (Tabel A, niet op tijd). Er volgt een eventuele barrage om – in geval van een gelijk aantal strafpunten – de winnaars van de teammedailles vast te stellen. 

Voor de finale van zaterdag kan ook nog gewisseld worden.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook