Jeroen Dubbeldam: 'Dit is een droom' - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Dubbeldam: ‘Dit is een droom’

Exclusief
WWW.ARND.NL
Als enige van het Nederlandse team maakte Adelinde Cornelissen vanmorgen gebruik van de trainingstijd op één van de pistes van het hippodroom in Deodoro. En terwijl ze Jerich Parzival samen met Aris van Manen aan het trainen is, komt in de verte een man in oranje aanzetten. Met zijn telelens ontwaart Arnd als eerste dat het om de vlaggendrager van het Nederlandse team gaat.

“Ik was er al ziek van dat ik de opening van de Olympische Spelen zou gaan missen”, vertelt Jeroen Dubbeldam. “Ik zou maandag pas vliegen met de rest van het team. Van Sydney weet ik nog goed dat ik die opening zo mooi vond. Daar krijg je inspiratie van, dan ontstaat echt het unieke gevoel van de Olympische Spelen, iets wat op een EK of WK toch anders is.”

Pahud en Van Grunsven

Tot Jeroen maandag een telefoontje kreeg. Voor het eerst sinds Charles Pahud de Mortanges en Anky van Grunsven draagt een paardensporter de Nederlandse vlag bij de openingsceremonie. “Geweldig mooi”, zegt Jeroen, “een grote eer en voor mij persoonlijk een droom.”

Pas om tien uur

Straks om vier uur Braziliaanse tijd melden Jeroen Dubbeldam, de dressuurruiters, bondscoach Johan Rockx, team-assistent Ad Wagemakers en technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heijden zich bij het Olympische Stadion voor een check. “Dan komen de mensen van Suit Supply kijken of onze kleding en onze stropdassen goed zitten”, vertelt Maarten van der Heijden.

“Ik schat dat wij als Nederlands team pas om 10 uur vanavond het stadion binnen zullen lopen. Jammer dat we met maar zo’n klein clubje zijn. De eventers balen enorm dat ze niet mee mogen lopen. NOC-NSF hanteert de strikte regel dat atleten die binnen twee dagen moeten presteren niet mee mogen lopen.”

Nadal en Murray

Sportliefhebber Dubbeldam kijkt in het Olympische dorp zijn ogen uit. Hij spotte al zijn tennishelden Rafael Nadal en Andy Murray. Vanavond bij de opening zal Dubbeldam ook zijn collega-springruiters Ali Al Thani (Qatar) en Abdelkebir Ouaddar (Marokko) als vlaggendragers tegenkomen. Ook China heeft een hippische voorman, eventer Alex Hua.

Lekker ruim

Jeroen Dubbeldam maakte vanmorgen dus voor het eerst kennis met de accommodatie in Deodoro. “Het is hier lekker ruim en groot aangelegd. Hoe meer ruimte Zenith heeft, hoe beter het voor hem is. Ik ga hem daar in die achterste piste rijden”, lacht Dubbeldam.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook