Ga naar hoofdinhoud

Mac Toto USB wint Pavo Cup zesjarigen

Update
Pavo Cup-winnaar zesjarigen: Mac Toto USB met Daniëlle Heijkoop. Foto: Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk

Met de winst in de halve finale, in het eerste onderdeel van de finale en 90 punten van gastruiter Daniel Bachmann Andersen is Mac Toto USB (Toto Jr. x Jazz) de winnaar van de Pavo Cup voor zesjarigen geworden. Hexagon's Mr. Magnum (Expression x Valdez) kreeg het hoogste puntenaantal van de Deense ruiter (92 punten) en klom naar de tweede plaats in het klassement. Mauro Turfhorst (Zonik x Negro) eindigde als derde.

Met Daniëlle Heijkoop werd Mac Toto USB vorig jaar nog derde in de Pavo Cup voor vijfjarigen, dit jaar werd het de eerste plaats. In zowel de halve finale als in het eerste onderdeel van de finale overtuigde hij met zijn gedragenheid, balans en oprichting.

Veel kracht

“De kwaliteit van dit paard is fantastisch”, reageert Daniel Bachmann Andersen over zijn ritje op Mac Toto USB. “Ik vind het echt een heel fijn paard. Hij heeft heel veel kracht en dat voel je soms nog terug in de aanleuning, dan wordt hij wat sterk. Ik zie dat niet als iets negatiefs en ik denk dat dit met tijd en opleiding steeds makkelijker wordt.” Heijkoop is zelf erg blij met de overwinning van de ruin, die ze zelf in gedeeld eigendom heeft met Stal Brouwer en Joop van Uytert. “Ik besef het nog niet helemaal, maar ik geloof echt in dit paard. Hij is mentaal heel sterk en doet het altijd in de ring. Hij is eigenlijk heel nuchter, maar toch gevoelig in het werk met de juiste sensiviteit.”

Mr. Magnum verslaat Mauro Turfhorst

Thamar Zweistra stuurde Hexagon’s Mr. Magnum in de halve finale nog naar de zesde plaats, maar werd dankzij een ex aequo tweede plaats vanochtend en het hoogste puntenaantal van Bachmann Andersen uiteindelijk reservekampioen. “Een toppaard, heel gevoelig maar toch wende hij snel aan mijn hulpen”, aldus de Deense ruiter. Mauro Turfhorst kreeg van Bachmann Andersen 89 punten. “Een heel fijn opgeleid, makkelijk te rijden paard. Hij was vandaag iets moe, maar dat is ook niet gek na zo’n drukke week met ook nog het WK Jonge Dressuurpaarden.”

McLaren vierde, Myeline vijfde

Van Liere mocht ook de vierde prijs in ontvangst komen nemen. Met McLaren (Morricone I x Sir Donnerhall I) kwam ze tot een totaal van 171,6 punten. Myeline (Dream Boy x Don Schufro) eindigde onder Veronique Roerink als beste merrie op de vijfde plaats.

Uitslag.

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.