Ga naar hoofdinhoud

WEG Tryon in Beeld: Voltigeurs Roy Rogers 6e, Carola Sneekes 12e

Op de laatste dag van het WK voltige in Tryon hebben de voltigeurs van Roy Rogers goed afgesloten met hun Warhorse kür. In het totaal klassement voor teams is de formatie onder leiding van Cynthia Danvers als zesde geëindigd. Carola Sneekes is als 13e geëindigd in de kür voor solo voltigeurs. In het totaalklassement werd ze 12e. 

Het laatste optreden van Roy Rogers, was niet helemaal optimaal, maar de zesde plaats in het klassement kwam geen moment in gevaar. “In deze laatste ronde was het paard beter da in de eerste ronde, we hadden helaas een strubbeltje met een gemiste afsprong en dat kost punten. Het was super gaaf dat we hier mogen zijn. We hebben vier jaar geknokt om hier te mogen starten, dat we hier nu zijn is voor ons al top. Dat we dan als zesde mogen afsluiten maakt het nog beter. Dat heeft nog nooit een Nederlands team gehaald op een wereldkampioenschap. Wij zijn heel tevreden.”

Uitslag WK Voltige Tryon
Teams

Goud Team Norka (Dui), 8.638
Zilver Team Luetisburg (Zwi), 8.433
Brons Team Wildegg (Oos), 8.198
6e Tean Roy Rogers (Ned), 7.274

Sneekes 12e

Carola Sneekes kwam zaterdagmiddag als enige Nederlandse solo voltigeur in actie op het WK. Ze eindigde met een score van 7.993 als dertiende in de kür: “Het tweede deel van de kür was indrukwekkender gepland, maar ik was helaas niet helemaal in balans na mijn handstanddoorrol. Maar mijn moeder en longeur Marjo en mijn paard Saphira hebben weer een topstukje afgeleverd. Met zelfs een 8.2 voor de paardenscore. Al met al hebben we gewoon heel lekker gevoltigeerd. Wat een fijn kampioenschap en wat heb ik zin in volgend jaar. Vanavond nog knallen met het voltigeteam!” In het eindklassement van het gehele WK solo voltige dames werd Sneekes twaalfde.

Uitslag finale kür solodames WK Voltige Tryon 
1. Sarah Kay, longeur Dr. Dina Menke (GER) – 8.880
2. Janika Derks, longeur Jessica Lichtenberg (GER) – 8.810
3. Lisa Wild, longeur Maria Lehrmann (AUT) – 8.746
13. Carola Sneekes (Callantsoog), longeur Marjo Sneekes (Callantsoog) – 7.993

Fotoserie

 

Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook