Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter Minderhoud: ‘Alle credits naar Dream Boy’

Hans Peter Minderhoud met Glock's Dream Boy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

KWPN-hengst Dream Boy (Vivaldi x Ferro) liep pas een jaar geleden zijn eerste internationale wedstrijd, maar maakte vorig jaar al deel uit van het Nederlandse WEG-team en liep in de Grand Prix van de wereldbekerfinale in Gothenburg naar een knappe 75,326%. Hans Peter Minderhoud heeft niets dan lof voor de zwarte hengst.

“Ik moet het voor mezelf nog wel eens wat relativeren. Zelf wil je graag terug op het podium en zo hoog mogelijk eindigen, maar aan de andere kant moet ik Dream Boy alle credits geven. Hij heeft zich binnen een jaar enorm ontwikkeld.”

Rek

Minderhoud geeft aan dat de proef in Gothenburg foutloos ging, maar dat er nog wel verbeterpunten zijn. “Over het algemeen was ik tevreden. Het was zijn eerste keer in zo’n mega stadion en hij kwam met een hoop hectiek binnen, maar heeft zich top gedragen. In alle oefeningen zit nog wel een beetje rek. Soms verlies ik hem nog iets of kan hij er net wat meer aan staan, maar dat komt met de tijd. Ten eerste is hij nog vrij jong en ten tweede is hij nog onervaren op dit niveau. Ik moet hem de tijd gunnen.”

Blij na eerste proef

Hoewel Minderhoud zelf niet heel zenuwachtig is voor aanvang van dergelijke wedstrijden, ervaart hij wel iets spanning. “Ik ben altijd wel blij als mijn eerste proef er op zit. We zijn hier al sinds dinsdagavond, dus dan hik je er wel een soort van tegenaan. Als de eerste proef er op zit, weet je waar je staat en wat je hebt.”

Bron: Horses.nl/Ruiters in Oranje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook