Ga naar hoofdinhoud

First Date

First Date

Fürstenball x Dancier

LEVENSNUMMER DE433330043916

37 First Date v Furstenball x Dancier. Foto: Paardenkrant/Melanie Brevink-van Dijk

GEBOORTEDATUM 17-3-2016
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER–
STOKMAAT 172 cm
KLEUR DONKERBRUIN
GEREGISTREERDE(N) STAL BRINKMAN (TWELLO), T.J.M. COOMANS (OUD-BEIJERLAND), J.T.M. MAREE (HONSELERSDIJK)
Fokker(s)
THADEN BUTJADINGEN

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van First Date zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld, staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel, met meerdere malen een wat neerwaartse romprichting. De hals is wat wisselend van bespiering, lengte en richting. De schouder is doorgaans goed van ligging. De rug is goed tot wat week van verloop. De lendenen zijn goed van bespiering. De croupe is meerdere keren iets hellend van ligging en voldoende van lengte. Het voorbeen is in het algemeen correct gesteld, soms wat steilgekoot, het achterbeen is wat wisselend gesteld. Een veulentje heeft iets ongelijke hoeven. Het fundament is hard en soms iets fijn. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf tonen de veulens ruim voldoende ruimte en souplesse. Meerdere veulens zouden nog meer kracht mogen tonen en meer tot dragen mogen komen. In galop tonen de veulens ruim voldoende tot veel ruimte. De souplesse, afdruk en balans zijn wat wisselend.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   13 merrieveulens/10 hengstveulens

Aantal aan huis gescoorde veulens 2020:     21 veulens

Predicaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
2 2 6 4 3 4

Fokadvies

First Date kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding en ruimte in beweging, rijdbaarheid en instelling aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Verrichtingscijfers

Stap (2x)
9
Draf (2x)
8
Galop (2x)
8
Souplesse
8
Houding en balans
8.5
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid
8.5
Aanleg als Dressuurpaard
8
Totaal
83
Plaatsing
Jaarverrichting
2019
Plaats
Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
First Date is een zeer goed ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering en komt wat diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien rechtsvoor licht frans gesteld. Het achterbeen is een fractie steil gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, licht ongelijk van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:

In First Date wordt het bloed van diverse Duitse topverervers samengebracht. Zijn vader Fürstenball won in 2011 het Bundeschampionat, was twee keer finalist op het WK Jonge Dressuurpaarden en wist al diverse keuringskampioenen voort te brengen. Bij het Deense stamboek werd hij tot elitehengst benoemd. Zijn vader Fürst Heinrich startte zijn carrière veelbelovend door het wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden te veroveren, maar stierf jong.
First Date’s grootvader van moederskant is Lichte Tour-hengst Dancier, een zoon van topvererver De Niro. Vervolgens vinden we de invloedrijke modellenmaker Sandro Hit, die als zesjarige wereldkampioen werd bij de zesjarige dressuurpaarden, in de moederlijn, gevolgd door Feiner Stern en Pik Bube I.

Onderzoekrapport:
First Date is een eerlijke, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte en souplesse. De galop heeft een goede ruimte en een goede beentechniek. First Date beweegt met een zeer goede houding, een goede balans en een goede tot zeer goede souplesse. Als dressuurpaard heeft First Date veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
De hengst had in het begin van het onderzoek milde klachten van matig eten en lichte koliekachtige klachten. De hengst heeft een kuur met medicatie voor de maag gehad. Hier heeft de hengst goed op gereageerd en heeft geen klachten meer vertoond.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: matig.

Fok/aanparingsadvies:
First Date kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding, het model verbeteren en rijdbaarheid en instelling aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Moederrapportage:
Rheingold TS is een goed ontwikkelde, aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en Iets steil van ligging.
De rug is goed van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien frans gesteld, met name linksvoor en van terzijde gezien onderstandig.
Het achterbeen is steil gesteld.
De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

Rheingold TS is in Oldenburg opgenomen in het stamboek met de volgende punten:
Vrijbewegen: Stap 7 Draf 7,5 Galop 7,5. Feldproef onder het zadel. Stap 7 Draf 7 Galop 7 Rijdbaarheid 8

Stokmaat: 1.72m / Kleur: donkerbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.