Ga naar hoofdinhoud

Alle in 2015 goedgekeurde dressuurhengsten laten veulens zien

Kirsten Beckers met Habanna. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Zestien dressuurhengsten tonen aankomende dinsdag op de KWPN Kampioenschappen in het kader van de afstammelingenkeuring veulens. Met uitzondering van de in Russische handen zijnde (en daarmee vrijgestelde) Hummer, heeft na dinsdag de volledige groep van 11 in 2015 goedgekeurde dressuurhengsten aan de verplichting om veulens te tonen voldaan. 

De in 2015 goedgekeurde Hennessy (v. De Niro), Hermes (v. Easy Game) en High Five US (v. Charmeur) lieten vorig jaar al veulens zien. Dit jaar verschijnt er een collectie van Daily Diamond (v. Daily Deal), Total US (v. Totilas), Habanna (v. Vivaldo), Trafalgar (v. Totilas), Hitmaker (v. Wynton), Hometown (v. Apache) en Grappa (v. Fidertanz).

Negen I-hengsten

Naast de zeven hengsten uit de jaargang van 2015, tonen negen hengsten uit de jaargang van 2016 nu al veulens. Het gaat om It’s A Pleasure (v. Dark Pleasure), Imagine (v. Chippendale), I’m Perfect STH (v. Blue Hors Zack), Impression (v. Don Schufro), Inspire (v. Everdale), In Style (v. Eye Catcher), Improver VDT (v. Apache), Indian Rock (v. Apache) en Dettori (v. Desperado).

Glock’s Gironn en Golden Gate

Een aantal van de in 2014 goedgekeurde hengsten heeft ook nog niet aan de verplichtingen voldaan. Een aantal daarvan is ofwel naar het buitenland verkocht (Grenoble, Googel) ofwel geruind (GalandroGin Tonic en Gyon).

Uit de jaargang van 2014 hebben Glock’s Gironn (v. Uphill) en Golden Gate (Blue Hors Zack) ook nog geen veulens laten zien, maar zij komen niet aan het aantal nakomelingen om een collectie te kunnen tonen. Glock’s Gironn stond dit jaar overigens ook niet in de hengstenfolder van Glock.

Live te volgen op KWPN.tv

De afstammelingenkeuring begint aanstaande dinsdag op de KWPN Kampioenschappen in Ermelo om 9.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. De spring- en dressuurveulens worden tegelijkertijd in twee afzonderlijke ringen bekeken. De afstammelingenkeuring is ook te volgen via KWPN.tv.

Klik hier voor het exacte tijdschema
Klik hier voor meer informatie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.