Ga naar hoofdinhoud

21.000 euro voor veilingtopper Van Den Bisschop

Qatar vd Bisschop (v. Diamant de Semilly). (c) www.vdbisschop.be
Een enorme belangstelling was er gisteravond voor de zesde veiling van stoeterij Van Den Bisschop in het Belgische Melle. Voor een gemiddelde van maar liefst 12.500 euro verhuisden de tweeëntwintig geselecteerde veulens. Uitschieter werd Qatar vd Bisschop (Diamant de Semilly x Heartbreaker) die voor 21.000 euro werd afgeslagen.

Het weer zat niet echt mee, maar dat weerhield geïnteresseerde kopers van over heel Europa er niet van om naar België af te zakken en mee te bieden op de fokproducten van Tom De Craene en zijn vrouw Ines. De producten van fokkerij Van Den Bisschop breken stilaan internationaal door en dat was te merken aan de belangstelling. De binnenhal was goed gevuld en de prijzen mochten er zijn.

WBSFH-toppers in trek

De veilingtopper Qatar vd Bisschop is een rassige en edele zoon van Diamant de Semilly die op jonge leeftijd al veel bloed en hengstuitstraling vertoonde. De nafok van Diamant was erg gegeerd, want ook Quonka vd Bisschop (mv. Heartbreaker) en Quanta vd Bisschop (mv. Utrillo van de Heffinck) werden voor respectievelijk 17.000 en 16.000 euro afgeslagen.

Dat de tophengsten in trek waren, bewees ook Qornet vd Bisschop, een amper tien dagen oude zoon van Cornet Obolensky uit de moederlijn van onder andere Foica vd Bisschop, die als laatste voor 18.000 euro van eigenaar veranderde. Ook For Pleasure droeg via Quinoa vd Bisschop (15.000 euro) zijn steentje bij aan de totaalopbrengst van 275.000 euro.

Verder imponeerde ook de nafok van Vigo d’Arsouilles, de hengst die Philippe Lejeune in 2010 wereldkampioen maakte. Hij had maar liefst zes nakomelingen in de veiling en die veranderden voor een gemiddelde van 11.500 euro van stal.

Jonge hengsten

Het was opvallend dat de nakomelingen van jonge en minder bewezen hengsten ook duidelijk een lagere verkoopprijs ophaalden. Toch zaten ook hier enkele excellente veulens bij, zoals een dochter van Untouched uit de stam van Fragance de Chalus en een zoon van Matisse de Mariposa uit de moederlijn van Dulf Van Den Bisschop en Maestro Van Den Bisschop.

Qatar vd Bisschop in actie:

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.