29 hengsten op weg naar Zweeds dekbrevet - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

29 hengsten op weg naar Zweeds dekbrevet

Edison O (v. Johnson) - Foto: ASVH
De Zweedse hengstenkeuring in Flyinge - die afgelopen vrijdag begon - is in volle gang. 29 hengsten maken nog steeds aanspraak op een dekbrevet. Negen driejarigen, zeven vierjarigen, twee vijfjarigen, drie oudere en acht elders gekeurde hengsten werden door de jury geselecteerd voor de verdere rondes van de hengstenkeuring. Onder hen de door Bennie Wezenberg gefokte Diador (v. Diarado), de door P. Oosterbosch gefokte Edison O (v. Johnson), Diamantino VDL (v. Quaprice Z) van de VDL Stud en voormalig KWPN-keuringskampioen Boss (v. Indoctro). 

De nog niet elders goedgekeurde hengsten moeten nog het een en ander laten zien op de Zweedse hengstenkeuring. Zo worden de vier jaar en oudere spring- en dressuurhengsten vandaag aan de tand gevoeld onder het zadel en worden de driejarigen op hun exterieur beoordeeld. Donderdag staat er vrijspringen en -bewegen op het programma en vrijdag nog een presentatie onder het zadel.

De acht elders goedgekeurde hengsten worden alleen nog op hun exterieur beoordeeld door de Zweedse hengstenkeuringscommissie.

De keurcommissie, waar Nederlanders Frenk Jespers en Pieter Kersten deel van uit maken, maakt zaterdag bekend welke hengsten mogen gaan dekken in Zweden.

Klik hier voor de startlijsten en resultaten van de hengstenkeuring.

Klik hier voor de resultaat tot nu toe. (met foto’s)

Na afloop van de hengstenkeuring worden op het Youtube-kanaal van het Zweedse stamboek filmpjes geplaatst van de hengsten.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook