Ga naar hoofdinhoud

45 hengsten aangemeld voor Oldenburger zadelkeuring

Dertien spring- en 32 dressuurhengsten zijn aangemeld voor de voorselectie van de Oldenburger zadelkeurig. De voorselectie voor de springhengsten (Oldenburg-International) vindt morgen plaats en vrijdag worden de dressuurpaarden (Oldenburg) verwacht op het stamboekcentrum in Vechta. Onder de aangemelde dressuurhengsten is één Nederlandse inzending: Sintano van Hof Olympia (v.Sandro Hit), de volle broer van de KWPN-goedgekeurde Santano

Sintano van Hof Olympia werd als veulen voor 4.200 euro verkocht op de SELL veulenveilling in Deurne. Het jongere broertje van de KWPN en Oldenburgs goedgekeurde Santano en de Lichte Tour-merrie Santana van Hof Olympia, werd aangemeld door Ralf en Annemiek van Venrooij uit Terheijden. De hengst werd eerder bij het KWPN niet doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Klik hier voor een video van Sintano.

Samen met 31 andere dressuurhengsten wordt Sintano vrijdag bekeken door de Oldenburger keuringscommissie bij het vrijbewegen, het longeren, op de straat en aan de hand. Verdere Nederlandse invloed is er ook via nakomelingen van de hengsten Ampère, Bordeaux en Blue Hors Zack.

Klik hier voor alle aangemelde dressuurhengsten. (PDF)

De dertien aangemelde springhengsten doorlopen morgen vrijwel hetzelfde programma, met als toevoeging dat zij ook hun kunnen moeten tonen bij het vrijspringen. Hier is er Hollandse inbreng via een zoon van Bessemeinds Quidam BZ en een nakomeling van Zapatero VDL.

Klik hier voor alle aangemelde springhengsten. (PDF)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook