Ga naar hoofdinhoud

8,11 gemiddeld voor Toto jr x Turbo Magic van Ad Valk

523 Glock's Toto jr x Turbo Magic Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Met een 8,11 voor de dressuuronderdelen is de door Jan Zeewuster gefokte Kingston JZ (Toto jr x Turbo Magic) ruimschoots geslaagd voor zijn 14-dagentest in Adelheidsdorf. De hengst van Ad Valk kreeg onder andere een 8,5 voor de galop, een 8 voor de draf en een 7,5 voor de stap. De hoogste dressuurpunten (8,59) waren voor de Van Vivaldi-zoon Van Primero, Diaconcello (v. Diacontinus) kreeg overall de hoogste punten (8,45) en uitzonderlijk hoge springpunten waren er voor een nog naamloze DSP-goedgekeurde Colestus x Carrico: een 10 voor de aanleg als springpaard en een 9,3 als springgemiddelde. 

De Colestus x Carrico van Volker Brodhecker werd begin dit jaar goedgekeurd op de DSP-keuring in München-Riem en werd daar niet geprimeerd. In Adelheidsdorf was de jury er na twee weken zeker van dat er op springgebied (op basis van vrijspringen) niets te wensen over bleef: een 10 voor de aanleg als springpaard. Dat gecombineerd met extreem hoge punten voor de karakteronderdelen van de trainingsleider(9,75 interieur, 9,5 karakter, 10 werkwilligheid), vervolgens wat lagere punten voor de rittigkeit (7,5 van de jury en 7,25 van de testruiter) en een 8 voor de galop bezorgde hem het hoogste springgemiddelde van dit voorjaar: 9,3.

NN (Colestus x Carrico)

Hoge springpunten

Hoge springpunten waren er ook voor een nog naamloze Action-Breaker x Argentinus (9,08 gemiddeld), de door Harm Hoekstra gefokte vierjarige Royal Fan Z (Royal Feu x Cruising, 9 gemiddeld) van Gestüt Eichenhahn en voor de door Jan van Kooten gefokte Karat du Plessis (Padock du Plessis x Corofino I). Deze hengst die nu van Landgestüt Marbach is kwam gemiddeld uit op een 8,98 voor de springonderdelen.

De door Gebr. Lohuis uit Nijverdal gefokte NN (Vagabond de la Pomme x Donnalina v. Indoctro) en de door Henk van Wijlick uit Velden gefokte vierjarige NN (v. Cascadello I x Balou du Rouet), beide goedgekeurd in Vechta, slaagden ook in Adelheidsdorf. De Vagabond met een 8,48 voor de springonderdelen en de Cascadello I met een 8,7 voor de springonderdelen.

Van Primero, Fürst Samarant en Selectric

De hoogste dressuurpunten werden in Adelheidsdorf vergeven aan Van Primero (Van Vivaldi x Stedinger) van Gerd Sosath. Hij kwam uit op een 8,59 met 9’s voor de karakteronderdelen en de galop en de stap. De Westfaalse premiehengst Fürst Samarant (For Romance I x Fürst Nymphenburg) kwam gemiddeld uit op een 8,58 en voor de door miljardair Walter Dröge gefokte Selectric (Sezuan x De Kooning), een halfbroer van Kees van den Oetelaars Elton (v. Escolar), stond er 8,49 onder de streep voor de dressuuronderdelen.

Kingston JZ

Met een 8,11 voor de dressuuronderdelen slaagde Ad Valks Kingston JZ ruimschoots. Hij kreeg 9’s voor de karakteronderdelen, een 7,5 voor de stap, een 8 voor de draf, een 8,5 voor de galop, een 8 voor de rittigkeit van de jury en een 8,75 voor de testruiter. De 4,5 voor het vrijspringen drukte zijn totaalscore (7,2).

Mooie, maar geen uitzonderlijke punten waren er voor de Westfaalse veilingtopper Maracana (v. Millennium). Deze voor 700.000 euro geveilde hengst kwam uit op een 8,34 op de dressuuronderdelen

Cat.nr 37 (Millennium x Lord Loxley) – Foto: Equitaris/Wegener

Diaconcello wint overall

De beste allrounder van de test (en daarmee overall de winnaar) was Diaconcello. Dat deze DSP-goedgekeurde Hannoveraan scoorde is niet zo gek: vader Diacontinus was ook een testtopper en hetzelfde geldt voor moedersvader Ucello.

Vier hengsten gezakt

Van de 36 deelnemers aan de test (in totaal 45 hengsten opgegeven) liepen 34 examen. Vier hengsten kwamen niet aan de benodigde score. Om te slagen moet een hengst ofwel een 7,5 als totaalgemiddelde behalen of een 8 of hoger op de dressuur- of springonderdelen scoren. De DSP-goedgekeurde Eulenspiegel (v. Embassy II), de ZfdP-goedgekeurde Don Riccione (v. Damsey), de Westfaals goedgekeurde Fürst Aurich (v. Finest) en de Mecklenburgs goedgekeurde Dastan P haalden het niet.

Uitslag

Catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.