Ga naar hoofdinhoud

9,25 voor Finest Selection

Finest Selection (v. Follow Me) - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker

Finest Selection (Follow Me x Lauries Crusador xx), een van de absolute blikvangers van de Oldenburger keuring afgelopen najaar, slaagde vandaag voor zijn 14-dagentest in Adelheidsdorf met gemiddeld een 9,25 voor de dressuuronderdelen. De hengst kreeg – met uitzondering van het cijfer voor de springaanleg (5,5) – uitsluitend 9's en hoger. 

Zo was er van de testruiters een 9,75 voor de rittigkeit, de jury beoordeelde datzelfde onderdeel met een 9,5 en een 9,5 was er ook voor de draf. Het interieur, het karakter, de instelling, de stap en de galop werden met een 9 beoordeeld. De Follow Me-zoon kreeg op de Oldenburger keuring in 2016 opvallend genoeg geen premie, terwijl hij tot de betere hengsten van de keuring behoorde. Zijn eigenaar, Dressurleistungszentrum Lodbergen, bracht hem vorig najaar niet in de veiling.

Kleinzoon van Weihegold

De op een na hoogste punten waren voor een kleinzoon van Weihegold OLD. Deze Damon Gold (v. Damon Hill x Fürst Romancier x Don Schufro), onlangs goedgekeurd op de Oldenburger zadelkeuring en beloond met de reservetitel, scoorde gemiddeld een 8,25 op de dressuuronderdelen. De hengst van Lone Boegh Henriksen uit Denemarken scoorde net zoals Finest Selection hoog op de rittigkeit. Van zowel de testsruiter als de jury kreeg hij een 9 voor dit onderdeel.

Zonen van De Niro en Dimaggio

Ook ruim boven de 8 gemiddeld scoorden zonen van De Niro en Dimaggio, die zelf beide hoog staan op de HorseTelex IPV-ranking voor dressuurhengsten. Daytona (De Niro x Quaterback) van Ingo Pape scoorde gemiddeld een 8,2 en Dimagico (Dimaggio x Jazz Time) van Gestüt Bonhomme, geprimeerd op de Hannoveraanse keuring 2016, kwam uit op een 8,19 gemiddeld voor de dressuuronderdelen.

Met een 8,09 als dressuurgemiddelde komt een niet tot de hoofdkeuring toegelaten, maar wel in Oldenburg en Westfalen voorgestelde Escolar x Sandro Hit x Rubinstein I ook boven de 8 uit.

Rath-Linsenhoff

Net iets hoger dan de 8,08 voor Thiago (v. Totilas), die door familie Rath-Linssenhoff uit Ann-Kathrin Linsenhoffs succesmerrie Wahajama-Unicef werd gefokt. Rath-Linsenhoff kwam ook met de in België door Stoeterij Klaverhof gefokte Ampères Diamond (v. Ampère) naar de test in Adelheidsdorf. Hij slaagde ruimschoots met een 7,95 als totaalgemiddelde, maar zijn dressuurgemiddelde is met 7,91 niet extreem hoog.

Vier hengsten niet geslaagd

Vier hengsten kwamen niet aan het benodigde totaalgemiddelde van 7,5 of een dressuurgemiddelde boven de 8. Het gaat om een in Mecklenburg goedgekeurde San Amour (6,55/7,16), de door Gestüt Bonhomme voor 63.000 euro op de Zuid-Duitse keuring aangeschafte Gordon Gekko (v. Grey Flanell, 6,73/6,9), de in Hannover goedgekeurde Fürstino (v. Fürstenball, 6,45/7,34) en een op Sandro Hit ingeteelde Sommertraum x Stedinger (6,68/5,66).

Volledige uitslag
Catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook