Ga naar hoofdinhoud

Benicio ook als vererver succesvol

Benicio
Hij won al de aanlegtest in Schlieckau, werd op spectaculaire wijze Bundeschampion en viert triomfen in de Lichte Tour. Maar nu presenteert Benicio zich ook als succesvol vererver. De populaire Belissimo-zoon leverde vandaag op de hengstenkeuring van het Oldenburger Verband de stralende kampioen: Benicio x Sir Donnerhall.

De selectie van de zeven premiehengsten deed nog wel wat wenkbrauwen fronsen. Waar was de fraaie en formidabel bewegende Valentino (v. Vitalis)? Ook over de plaatsing van de zeven premiehengsten viel te discussiëren. Hoe het zij, de kampioen combineert inderdaad de gewenste eigenschappen om de sjerp omgehangen te krijgen: zeer veel ras, een goed model en drie hele fijne bewegingen.

Andreas Helgstrand was met twee hengsten in de kampioenskeuring vertegenwoordigd. Op de tweede plaats kwam zijn zoon van Foundation x Del Martino. Deze publiekslieveling marcheerde traag, maar met veel kracht en oprichting. De goed fokkende Sir Donnerhall leverde de nummer drie, een met veel souplesse en een goede galop gezegende donkerbruine uit een moeder van Welt Hit II.

Arlette Jasper-Kohl fokte de nummer vier van de kampioenskeuring, een goed dravende Sezuan x Licotus. De plaatsen vijf en zes deden niet helemaal recht aan de grote kwaliteiten van respectievelijk een zoon van For Romance en de volle broer van For Romance, For The Future. Deze beide hengsten had een plaats in de top van het klassement niet misstaan.

Op de zevende plaats kwam de tweede Helgstrand-troef, Damian (v. Damsey).

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook