Ga naar hoofdinhoud

Bijna 13.000 euro gemiddeld op Westfaalse veiling

Shiva (v. San Schufro) - Foto Manfred Mense
12.859 euro werd er afgelopen zondag gemiddeld betaald voor de 32 geveilde paarden op de Westfaalse zomerveiling in Münster-Handorf. Met die gemiddelde prijs scoort de veiling in lijn met de voorgaande zomerveilingen van het stamboek, dat onlangs – voor de tweede keer in twee jaar – een nieuw bestuur kreeg. Volgens ingewijden is echter niet alles goud dat er blinkt, zeven (dus bijna twintig procent) van de paarden werden teruggekocht.

De nieuwe voorzitter van het stamboek, Ralf Johanshon, is echter tevreden met de uitslag: “Hier zijn we zeker tevreden mee, dit is een uitslag waarmee we weer vertrouwen kunnen winnen bij de fokkers en eigenaren. Dat is belangrijk en als dat het geval is, zullen we ook weer meer paarden in de veiling krijgen.”

Topper van de veiling werd de vijfjarige donkerbruine merrie Shiva (San Schufro x Dresemann), die voor 36.000 euro van de hand ging. Voor dat bedrag  vertrekt ze naar Beieren.

Met 29.000 euro werd ook de merrie Bella Mia (Beltoni x Ehrentusch) goed betaald. Meer dan 20.000euro was er ook voor South Africa (Sandro Hit x Brentano II) en Bel Air (Bravissimo x Fleurop). Zij brachten respectievelijk 23.500 euro en 22.000 in het laatje.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Shiva (v. San Schufro):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.