Ga naar hoofdinhoud

Borculo: 40.000 euro voor Cumano-zoon

Update
Conner de la Vie Z. Foto: Elite Veulenveiling Borculo
Met een topprijs van 40.000 euro was Conner de la Vie Z (Cumano x Heartbreaker) het best betaalde veulen op de eerste dag van de Elite Veulenveiling in Borculo, die geheel in het teken stond van de springveulens. Meerdere veulens wisselden voor 15.000 euro of meer van eigenaar en het gemiddelde van de 63 geveilde veulens kwam uit op ruim 11.300 euro.

De Cumano-zoon Conner de la Vie Z komt uit de preferente prestatie-merrie Tuut Tuut, die al vijf internationale springpaarden bracht. Daartoe behoren Antigone Quality (v. Berlin) en Wimphof’s Hinde (v. Berlin). Het veulen gaat naar een telefonische bieder uit de Verenigde Staten.

Balou du Rouet-dochter

Er werd 24.000 euro neergeteld voor Baloulotte van de Eijkhof (Balou du Rouet x Elanville). Moeder Linotte de Sohan sprong zelf op 1,45 m-niveau en bracht meerdere goedgekeurde hengsten en internationale springpaarden, waaronder Chin Hin D Hyrencourt, die de Grote Prijs van CSI Twente won. Evenveel werd betaald voor Noble Cornet (Cornet Obolensky x Corland). Beide veulens blijven in Nederland.

Twee voor 20.000

Dubai Z (Diamant de Semilly x Tangelo van de Zuuthoeve) ging van de hand voor 20.000 euro. Dit hengstveulen komt uit de merrie Dylandra, een halfzus van onder meer Qulander Z (v. Quasimodo). Ook Nashville (Quabri De l’Isle x Koriander) en Northern Light (Tangelo van de Zuuthoeve x Nabab de Reve) werden voor dat bedrag afgeslagen. Laatstgenoemde is een volle broer van Beezie Madden’s Darry Lou.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook