Centraal onderzoek KFPS noodgedwongen weg uit Ermelo

Het Centraal onderzoek van het KFPS vindt dit jaar niet plaats in het KNHS-centrum in Ermelo. “Het KFPS is zeer recent geïnformeerd door de KNHS, dat er te weinig capaciteit voor handen is voor zowel stalling als training van de hengsten. De als alternatief geboden mogelijkheid voor mobiele faciliteiten voor zowel stalling als training is voor ons niet acceptabel”, meldt het KFPS op haar website.

Het KFPS vindt het spijtig dat na twaalf jaar een einde komt aan de samenwerking met de KNHS aangaande het Centraal onderzoek. Niet alleen de faciliteiten, maar ook de centrale ligging maakte de locatie geschikt voor het verrichtingsonderzoek.

Alternatieve locatie

Volgens het KFPS waren de afspraken met de KNHS voor het Centraal onderzoek in april al gemaakt . “Het zeer late tijdstip waarop het KFPS hierover in kennis is gesteld, maakt dat de tijd kort is om voor dit jaar te voorzien in een alternatieve locatie.”

Aanleverdatum blijft gelijk

Momenteel is het KFPS in gesprek met Hippisch Centrum Exloo. “Deze locatie biedt prima trainingsfaciliteiten, zowel in-als outdoor, biedt volop mogelijkheden om publiek te ontvangen en is qua reisafstanden acceptabel voor het bij het CO betrokken ruiter- en menteam.” De periode waarin het onderzoek plaatsvindt, wijzigt niet. Dit betekent dat de aanleverdatum gehandhaafd blijft op 3 oktober.

Bron: KFPS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.