Ga naar hoofdinhoud

Chanel en Froukje de toppers in de Kerstveiling

De Kerstveiling van Stalhouderij Meijer in manege Bartels te Mariënheem leverde zaterdagavond twee veilingtoppers op. De voorlopig kroonmerrie Froukje fân Boazum (Maurus x Tjitte) en kroonmerrie Chanel van de Smid (Folkert x Olrik) werden beide afgeslagen voor 17.500 euro.

25 Friese paarden in alle leeftijden kwamen onder de veilinghamer van organisator Nico Meijer. Samen brachten deze paarden 209.500 euro op, wat een gemiddelde betekent van 8.380 euro. Hiermee ligt het gemiddelde hoger dan vorig jaar, toen 31 paarden gemiddeld 7.942 euro opbrachten. Ondanks dat de topprijs van vorig jaar (19.500 euro) niet geëvenaard werd, kan er wel gesproken worden van een geslaagde veiling. Maar liefst tien van de 25 geveilde paarden werden voor meer dan 10.000 euro afgeslagen.

Voorlopig kroonmerrie Froukje fân Boazum bracht dus 17.500 euro op. De driejarige Maurus-dochter komt uit een ster-preferente moeder van Tjitte en is niet gedekt. Wel loopt ze al netjes onder het zadel. Op de fokdag in Hilvarenbeek was ze de beste driejarige. Ook 17.500 euro werd er betaald voor het laatste paard in de veiling: kroonmerrie Chanel van de Smid. Dit betreft een Folkert-dochter uit een stermerrie van Olrik. Chanel behaalde 77,5 punten voor de IBOP en is drachtig van Stendert.

17.000 euro werd er betaald voor de tweejarige Geartsje van de Noeste Hoeve (Norbert x Jasper). Op de centrale keuring voerde Geartsje dit jaar haar rubriek aan. Sterhengst Olof van de Alberinkhoeve (Tsjalke x Brandus) werd afgeslagen op 16.500 euro. De zoon van Tsjalke is M dressuur en valt op door zijn enorme behang.

 

Lees dinsdag meer in De Paardenkrant.

 

 

Bron: Horses / De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook