Ga naar hoofdinhoud

Chippendale-zoon duurste in Drachten

Foto Lonneke Ruesink
In een zeer goed gevulde en sfeervolle hal van het Fries Congrescentrum in Drachten werd de twaalfde editie van de Starsale Veulenveiling Noord-Nederland een wat moeizame uitvoering. Na een lange zit bleek rond middernacht dat de gemiddelde verkoopopbrengst was gezakt van ruim 6.200 euro in 2011 naar een wat magere 4.851 euro dit jaar.

In Drachten werden veulens verkocht die gefokt zijn uit sterke noordelijke stammen. En dat zijn met name ijzersterke springstammen. Van de 60 aangeboden veulens waren er 42 springgericht gefokt. Toch staken twee dressuur gefokte veulens, prijstechnisch gezien, met kop en schouders boven hun springende collega’s uit. De twee zwarte schoonheden konden met opbrengsten van respectievelijk 15.000 euro en 11.500 euro als enigen worden afgeslagen boven de tien mille.

Het zwartbruine hengstveulen Hotspot (Chippendale x Grand Cru x Wisconsin) koppelde een goed model aan dito bewegingen en werd voor 15.000 euro aangeschaft door Lens Nekeman voor zijn Stoeterij Stouwehof in Hasselt. De prachtige zwarte merrie Helenique (v. Apache) leverde 11.500 euro op en komt uit een bekende moeder. Zonique elite, IBOP(drs) (v. San Remo) was in 2007 de kampioene van de driejarige merries op de CK in Friesland en veroverde later dat jaar de reservetitel op de NMK in Ermelo.

De duurste bij de springveulens werd de Cardento-dochter Hanna VDL met 9.750 euro. Zij is gefokt bij de VDL Stud en heeft in Dana W (v. Chin Chin) een bekende moeder. Dana W is de volle zus van de goedgekeurde hengst Zéleote VDL. De Casall-zoon Caligua bracht 9.000 euro op en zijn moeder is eveneens het vermelden waard. La Corofina (Corrado I x Fernando I) is de volle zus van de internationale fok- en sporthengsten Corofino I en II.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.